Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Douane vindt 1.300 kilo cocaïne tussen bevroren kip

Toegevoegd: 26-10-2018, 16.22 uur
De cocaïne moest geleverd worden bij een bedrijf op Schouwen-Duiveland.
De cocaïne moest geleverd worden bij een bedrijf op Schouwen-Duiveland.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Douane heeft dinsdag tijdens een ​controle in de haven van Rotterdam een grote hoeveelheid cocaïne gevonden die geleverd zou moeten worden bij een bedrijf op Schouwen-Duiveland. Bij nadere inspectie bleek het te gaan om 1.300 kilo cocaïne met een groothandelswaarde van zo’n 30 miljoen euro.


De container was op 18 oktober met een schip vanuit Brazilië in Rotterdam binnen gekomen en zou oorspronkelijk afgeleverd moeten worden bij een bedrijf op Schouwen-Duiveland. De container was geladen met pallets met diepgevroren blokken kippenlevertjes. De cocaïne zat tussen de pallets verstopt.

De recherche van de politie eenheid Zeeland-West-Brabant is in samenwerking met het zogeheten HARC-team in Rotterdam, een onderzoek gestart. De pakketten cocaïne zijn samen met de de lading kippenvlees vernietigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kruiden en specerijen (27-10-2018 om 13:00)
Sommige "zeeuwen" rijden ook in opvallend dure maffia wagens, terwijl ze nooit zoveel hebben kunnen verdienen. de overheid kijkt er naar en juicht het toe als succesverhalen der kapitalisme. Nederland is DE drugsstaat van de EU, met een reden.
Terneuzenaar (26-10-2018 om 17:17)
Aan de hand van deze hoeveelheden zou men eens moeten weten hoe groot de behoefte is? Lang niet alles is voor de export hoor!
jan (26-10-2018 om 17:16)
Goed werk ga zo door,maar helaas komt er nog genoeg binnen hier in Vlissingen ze moeten de rederij die het heeft vervoerd ook maar eens verantwoording laten nemen en een boete opleggen zodra er wat wordt gevonden
Cookie-instellingen beheren