Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-10-2018, 14.08 uur
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige Kloetingse automobilist die vannacht in Goes twee fietsers doodreed, blijft voorlopig nog vastzitten. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke.

De bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Volgens de politie heeft hij onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. De man heeft inmiddels tegenover rechercheurs een verklaring afgelegd. Vervolgens is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. "Dit betekent dat hij voorlopig nog vast zit. Dit omdat het onderzoek nog niet is afgerond", zo laat de politie weten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

(tekst gaat verder onder advertentie)Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat (N289) altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina Lobelle (3-11-2018 om 10:43)
Voorlopig? Niets daarvan. Hij heeft een moord op zijn geweten en daar staat ongeveer 20 jaar celstraf op. Hij heeft 2 mensen doodgereden. Ik heb geen medelijden met moordenaars.Waarom moet er toch zoveel onrecht komen in deze wereld? Mensen met drank op mogen zelfs geen auto in bezit nemen als hun niet van drank af kunnen blijven.
Wilbrink (30-10-2018 om 08:59)
Wat een recht heeft deze snotneus om met zijn zatte kop 2 mensen dood te rijden. je zou nooit meer een auto mogen rijden. het spreekwoord luid zo je doet zo je ontmoet. dus oppassen dat een andere zatlap jou niet aanrijd.
de meter (29-10-2018 om 19:10)
Ten eerste wil ik de nabestaande veel beterschap wensen in deze moeilijke tijd. Helaas zijn de straffen hiervoor te milt, ik zeg 5 jaar brommen en daarna 10 jaar geen rijbewijs meer boete is onbetaalbaar omdat er 2 personen om het leven zijn gekomen maar levenslang laten betalen en mocht hij over 10 jaar weer auto gaan rijden verzekering + 1000 euro per maand betalen
Tim Fakkeldij (29-10-2018 om 18:03)
Jammer dat in dit soort gevallen de alcohol verstrekker ( kroegbaas ? ) niet mede schuldig is !
Ben (29-10-2018 om 17:45)
Kost een stoplicht 24/7 laten werken dan zoveel voor Goes ? Allemaal grote stadse miljoenen plannen, maar men moet met de kippen op stok in het boeredorp als het aan de infra structuur licht. Die dateert ook nog uit de vorige eeuw.
een moeder (29-10-2018 om 14:27)
Aan de reacties te zien heeft iedereen wel zijn woordje klaar. Het is natuurlijk nooit goed te praten, maar heeft er al iemand gedacht aan de ouders van die 19-jarige jongen? Ik heb zelf een zoon van die leeftijd. Ik weet zeker dat, ongevraagd, ook de wereld van zijn ouders instort en wens hun ook veel sterkte toe. Hoe denk je dat het voor zijn ouders is om dit allemaal over zich heen te krijgen en jullie oordelen te lezen? In feite zijn er in deze zaak alleen maar verliezers. Zullen we het oordeel aan het onderzoeksteam en de rechter overlaten? Het is al erg genoeg.
Cookie-instellingen beheren