Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-10-2018, 14.08 uur
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige Kloetingse automobilist die vannacht in Goes twee fietsers doodreed, blijft voorlopig nog vastzitten. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke.

De bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Volgens de politie heeft hij onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. De man heeft inmiddels tegenover rechercheurs een verklaring afgelegd. Vervolgens is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. "Dit betekent dat hij voorlopig nog vast zit. Dit omdat het onderzoek nog niet is afgerond", zo laat de politie weten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

(tekst gaat verder onder advertentie)Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat (N289) altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rik (29-10-2018 om 09:55)
@ Mark. Maximale straf op vluchtmisdrijf bij dodelijk ongeval is vier jaar cel. Dood door schuld, veroorzaakt door roekeloos gedrag/ aanmerkelijke onvoorzichtigheid, kan ook bestraft worden met maximaal vier jaar cel. Beginnende bestuurders raken ook hun rijbewijs (maximaal levenslang) kwijt en er kan een flinke geldboete opgelegd worden. Wil hij na de straf weer een rijbewijs, zal hij hiervoor een test moeten ondergaan om te bewijzen dat hij hiervoor geschikt is en alle examens opnieuw moeten halen. Ook al zou er niet maximaal gestraft worden, dan nog zit deze jongen zwaar in de problemen. Iets meer vertrouwen in onze rechtspraak graag.
Kev (29-10-2018 om 09:04)
@Popeye, Ik denk dat een nuchter persoon het niet in zijn hoofd haalt om op zon weg, snachts 100+km/h te rijden. Als iemand vaker is gepakt op appen achter het stuur en dan met 100+ km/h 2 mensen dood rijd door het appen, dan ja dan is hij ook een moordenaar net als deze idioot!
Popeye (29-10-2018 om 06:33)
Al die fantasietjes hier, gaan we die ook uitleven op nuchter appende moordenaars of maakt 'onder invloed' iemand strafbaarder dan een heldere idioot ??
bep (28-10-2018 om 21:43)
sterkte voor de nabestaande ik hoop trouwens dat de stoplichten gewoon gaan werken daar blijft een gevaarlijke plaats om over te steken verder heb ik al vaker meegemaakt dat er hoge snelheden gemaakt worden langs die weg
r v gemert (28-10-2018 om 21:15)
hard gereden of niet ,19 jaar ,daar moet hy het zn leven lang mee doen .myn neefje lachte pas voor 90km te hard ,deze foto gedaan ,veel sterkte allemaal
A (28-10-2018 om 19:17)
En wat dacht je van vluchtmisdrijf. Hij reed met dat wrak nog ruim 450 meter verder. Dus dood door schuld en vluchtmisdrijf. Maar hier in Nederland sta je gewoon binnen 2 jaar weer op straat.
Cookie-instellingen beheren