Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 78 km

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-10-2018, 14.08 uur
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige Kloetingse automobilist die vannacht in Goes twee fietsers doodreed, blijft voorlopig nog vastzitten. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke.

De bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Volgens de politie heeft hij onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. De man heeft inmiddels tegenover rechercheurs een verklaring afgelegd. Vervolgens is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. "Dit betekent dat hij voorlopig nog vast zit. Dit omdat het onderzoek nog niet is afgerond", zo laat de politie weten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

(tekst gaat verder onder advertentie)Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat (N289) altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ano (28-10-2018 om 18:44)
Zouden voor ieder die met alcohol op gepakt wordt, rijbewijs moeten invorderen en achter de tralies knikkeren! Sterkte voor de nabestaanden! x
Mark (28-10-2018 om 18:26)
krijg waarschijnlijk 3 maandjes voorwaardelijk met de belofte van nooit meer doen
Bumper: (28-10-2018 om 17:17)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden , en hoop dat die drankrijder nooit meer zijn rijbewijs terug krijgt, en daarnaast een zeer zware straf te gemoed kan zien, alles wat hij aan bezittingen heeft in beslag nemen om de kosten te betalen, en als dat niet genoeg is de ouders maar plukken. Bumper:
Arthur (28-10-2018 om 16:22)
Ik hoop dat deze *** lang in de gevangenis wordt gegooid. Aan de schade van de auto te zien is er ruim boven de 50 gereden. Sterkte voor de nabestaanden.
Hans (28-10-2018 om 15:54)
Diep triest. Een lange celstraf voor drankrijders wat mij betreft.
Gerrie (28-10-2018 om 15:43)
Ze mogen van mij deze gast die 2 onschuldige mensen op zijn geweten heeft voor een hele lange tijd achter slot en grendel zetten. Ik wens de nabestaande heel veel sterkte met het verlies
Cookie-instellingen beheren