Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-10-2018, 14.08 uur
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
Eerder meldde de politie al dat de man onder invloed van alcohol had gereden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige Kloetingse automobilist die vannacht in Goes twee fietsers doodreed, blijft voorlopig nog vastzitten. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.


De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke.

De bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Volgens de politie heeft hij onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. De man heeft inmiddels tegenover rechercheurs een verklaring afgelegd. Vervolgens is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. "Dit betekent dat hij voorlopig nog vast zit. Dit omdat het onderzoek nog niet is afgerond", zo laat de politie weten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

(tekst gaat verder onder advertentie)Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat (N289) altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (28-10-2018 om 15:19)
het kan wel zijn dat auto's daar voorrang hebben maar kunnen de fietsers de automobilist wel op tijd gezien hebben? aan de schade kun je aflezen dat de auto met een absurde snelheid moet hebben gereden daarbij had de bestuurder gedronken waardoor het reactie vermogen achteruit gaat zou dat meschien verklaren waarom hij zo laat geremd heeft? ik hoop dat de bestuurder een zware straf krijgt dit is op zn minst dood door schuld
Adje (28-10-2018 om 14:50)
Zo te zien aan de auto en behoorlijk klap geweest. Veel sterkte aan famile, vrienden enzo. De dader 19 jaar heeft twee jong levens genomen vraag mij af wat de rechtbank hiervan vindt. En gepaste celstraf zit er niet in .
Kees (28-10-2018 om 14:30)
Geen woorden voor. Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Hoop dat er ogen open gaan voor andere drank en drugsrijders.
Cookie-instellingen beheren