www.hvzeeland.nl

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen

Toegevoegd: 28-10-2018, 14.08 uur

Bestuurder voorlopig nog vast, rijbewijs ingenomen
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige Kloetingse automobilist die vannacht in Goes twee fietsers doodreed, blijft voorlopig nog vastzitten. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke.

De bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Volgens de politie heeft hij onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. De man heeft inmiddels tegenover rechercheurs een verklaring afgelegd. Vervolgens is hij in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. "Dit betekent dat hij voorlopig nog vast zit. Dit omdat het onderzoek nog niet is afgerond", zo laat de politie weten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

(tekst gaat verder onder advertentie)
[[Affiliate affiliate=93]]

Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat (N289) altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.