Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 98 km

Identiteit slachtoffers Goes bekend, 30 en 33 jaar oud

Toegevoegd: 28-10-2018, 15.55 uur - Update: 28-10-2018, 16.48 uur
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De fietsers die vannacht om het leven kwamen bij een ongeluk in Goes zijn een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië die bij haar verbleef. Dat heeft de politie, die hun families inmiddels in kennis heeft gesteld, zojuist bekend gemaakt.


Met de familie van de slachtoffers heeft een zogeheten confrontatie in het mortuarium plaatsgevonden. Omdat één van de slachtoffers uit het buitenland kwam, was het volgens de politie lastig om zijn familie in kennis te stellen. "Uiteindelijk is dit wel gelukt", zo laat een politiewoordvoerder weten. De lichamen van beide slachtoffers zijn vrijgegeven door de officier van justitie. Dat betekent dat er geen onderzoek op de lichamen meer gedaan hoeft te worden en dat ze worden overgedragen aan de families om een uitvaart voor te bereiden.

De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke. De 19-jarige Kloetingse bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door.

Volgens de politie heeft de automobilist onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. Hij had in ieder geval meer alcohol dan is toegestaan om nog te mogen rijden. De man is in verzekering gesteld. "We kunnen de verdachte nog maximaal drie keer 24 uur vastgehouden. In die tijd wordt indien mogelijk het onderzoek verder afgerond. Voorlopig zit de jongeman dus nog vast", aldus de politie.

(tekst gaat verder onder advertentie)Oversteekplaats
De Van de Spiegelstraat (N289) waarop het ongeluk plaatsvond ligt in een 50-kilometerzone. Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. "De analisten van verkeersongevallen gaan de sporen die zij hebben afgenomen op en om de plaats van het ongeval nu verder interpreteren. Uiteindelijk hopen zij tot een conclusie te komen", zo zegt de woordvoerder.

De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (29-10-2018 om 13:29)
Levenslang rijbewijs invorderen lijkt mij de minste straf voor de dader. Zelfs al zijn de fietsers overgestoken zonder adequaat te kijken heeft de bestuurder volledige schuld. Elke weldenkende automobilist zal vertragen voor een oversteekplaats als deze (knipperende oranje verlichting) en rijdt maximaal 40 km/h bij het benaderen van de kruising. Met enig vooruitkijken, inschattingsvermogen en reactievermogen zeg ik niet dat de aanrijding volledig voorkomen had kunnen worden, maar deze afloop zeer zeker wel! Mits juist kijken kun je op deze kruising de fietsers van beide kanten van minstens 30m zien aankomen. Dood door schuld.
Ria Eijke (29-10-2018 om 10:48)
Wij leven erg met de familie mee, wij hebben het zelfde meegemaakt in 1984 in Rilland onze zoon is ook doodgereden met nog een vriendje en nog één vriendje die levens lang in de rolstoel zit. Die vent kreeg vier jaar en heeft maar 2 jaar gezeten nooit geen rijbewijs meer geven. Wij hebben levenslang ons leven is kapot.
Rik (29-10-2018 om 10:46)
@Michel. Die 3x 24 uur wordt beslist door het parket/openbaar ministerie. Dit is de opsporingsinstantie. Daarna beslist een onafhankelijke rechtbank over of een verdere "gevangenhouding" noodzakelijk is. Bestonden ver nmoed van wel. Bestonden er maar zware werkkampen waar deze gast naartoe kan.
Domburgse (28-10-2018 om 23:35)
@f...mijn god waar heb je 't over?Hoe kan je zo'n vergelijking maken?Deze lieve mensen waren een avondje uit en zo verstandig om de fiets te nemen,verwacht je toch niet"moedwillig"aan te worden gereden door een achterlijke puberale beschonken jongen die alleen aan zichzelf denkt?! Sterkte aan alle nabestaanden vd slachtoffers en ook sterkte aan de ouders/familie vd veroorzaker van dit vreselijke drama!
ik zeg (28-10-2018 om 23:07)
wat is dit erg . ik kan alleen maar huilen Deze vrouw zal met mijn dochter vroeger op de Montessorischool in Goes. Heel, heel veel sterkte voor de familie . geen woorden voor,
Anderen afzeiken,normaal doen is een probleem (28-10-2018 om 21:40)
90% rijdt te hard, en als men het niet zint rijden bijna dwars door je heen,en niet realiseren dat het mis kan gaan, het ikke ikke moet door, rotonde en haaientanden maakt niet veel beter zolang veel mensen maar een dot doen, en eigen regels verzinnen ... Gaspedaal intrappen kan iedereen. Maar rijden is een kunst. Dit ongeluk is heel erg, en Julie zijn allerlei.oorzaken aan het verzinnen, het beter weten masr Julie weten net zo veel als mij, alleen dat die ezel gedronken had, vraag me af of die ook.zo.n verkorte snel cursus rijbewijs heeft gehaald.
Cookie-instellingen beheren