Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuiden en oosten meer bewolking en kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Identiteit slachtoffers Goes bekend, 30 en 33 jaar oud

Toegevoegd: 28-10-2018, 15.55 uur - Update: 28-10-2018, 16.48 uur
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De fietsers die vannacht om het leven kwamen bij een ongeluk in Goes zijn een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië die bij haar verbleef. Dat heeft de politie, die hun families inmiddels in kennis heeft gesteld, zojuist bekend gemaakt.


Met de familie van de slachtoffers heeft een zogeheten confrontatie in het mortuarium plaatsgevonden. Omdat één van de slachtoffers uit het buitenland kwam, was het volgens de politie lastig om zijn familie in kennis te stellen. "Uiteindelijk is dit wel gelukt", zo laat een politiewoordvoerder weten. De lichamen van beide slachtoffers zijn vrijgegeven door de officier van justitie. Dat betekent dat er geen onderzoek op de lichamen meer gedaan hoeft te worden en dat ze worden overgedragen aan de families om een uitvaart voor te bereiden.

De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke. De 19-jarige Kloetingse bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door.

Volgens de politie heeft de automobilist onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. Hij had in ieder geval meer alcohol dan is toegestaan om nog te mogen rijden. De man is in verzekering gesteld. "We kunnen de verdachte nog maximaal drie keer 24 uur vastgehouden. In die tijd wordt indien mogelijk het onderzoek verder afgerond. Voorlopig zit de jongeman dus nog vast", aldus de politie.

(tekst gaat verder onder advertentie)Oversteekplaats
De Van de Spiegelstraat (N289) waarop het ongeluk plaatsvond ligt in een 50-kilometerzone. Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. "De analisten van verkeersongevallen gaan de sporen die zij hebben afgenomen op en om de plaats van het ongeval nu verder interpreteren. Uiteindelijk hopen zij tot een conclusie te komen", zo zegt de woordvoerder.

De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Info (28-10-2018 om 20:24)
Veel sterkte aan iedereen die hier op welke manier ook mee van doen heeft!
Goesenaar (28-10-2018 om 20:16)
De auto zit rechtsvoor het meest in elkaar, als je daar een fiets raakt is de fietser al aan het oversteken (bijna aan de overkant). Die hele n982 is levensgevaarlijk, bij iedere oversteekplaats voor voetgangers, fietsers en auto s.
f (28-10-2018 om 20:10)
Beste K, Stel voor: er is een schietbaan waar mogelijk geschoten kan worden. Hier loopt iemand moedwillig op. Vervolgens wordt deze persoon geraakt door een schutter die daar aan het schieten is na een paar drankjes. De persoon overlijd. Is deze schutter dan een moordenaar?
Tom Helgers (28-10-2018 om 19:47)
Die moet wel erg hard gereden hebben. Wat een schade aan die auto en wat een snelheid heeft die fiets gehad van de klapt dat deze helemaal om die lantaarnpaal gekruld is geraakt! Een onervaren bestuurder met te veel drank op. Hopelijk wordt deze knaap zwaar gestraft. Twee onschuldige
Anoniempje (28-10-2018 om 18:55)
Geen woorden voor, als alleen maar verliezers en veel sterkte...
Michel (28-10-2018 om 18:36)
Ze mogen hem nog maar 3x 24 uur vasthouden. hier draait mijn maag tig keren van rond. Zo misdrijf veroorzaken (moord) , daar is maar een antwoord op, Jaren opsluiten die vent. Ik heb het al een keer eerder gezegd maar nogmaals, Nabestaanden heel veel sterkte gewenst. Ook de hulpverleners veel sterkte
Cookie-instellingen beheren