Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 70 km

Identiteit slachtoffers Goes bekend, 30 en 33 jaar oud

Toegevoegd: 28-10-2018, 15.55 uur - Update: 28-10-2018, 16.48 uur
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GOES - De fietsers die vannacht om het leven kwamen bij een ongeluk in Goes zijn een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige vriend uit Macedonië die bij haar verbleef. Dat heeft de politie, die hun families inmiddels in kennis heeft gesteld, zojuist bekend gemaakt.


Met de familie van de slachtoffers heeft een zogeheten confrontatie in het mortuarium plaatsgevonden. Omdat één van de slachtoffers uit het buitenland kwam, was het volgens de politie lastig om zijn familie in kennis te stellen. "Uiteindelijk is dit wel gelukt", zo laat een politiewoordvoerder weten. De lichamen van beide slachtoffers zijn vrijgegeven door de officier van justitie. Dat betekent dat er geen onderzoek op de lichamen meer gedaan hoeft te worden en dat ze worden overgedragen aan de families om een uitvaart voor te bereiden.

De slachtoffers zaten samen op één fiets toen ze rond 04.20 uur bij spoorwegovergang op de kruising met de Voorstad en de Kloetingseweg werden aangereden door een personenauto. De slachtoffers belandden veertig meter van de oversteekplaats op het wegdek en overleden ter plekke. De 19-jarige Kloetingse bestuurder van de auto reed na de botsing nog zo'n 450 meter door.

Volgens de politie heeft de automobilist onder invloed van alcohol gereden maar hoeveel hij precies op had, is niet bekend gemaakt. Hij had in ieder geval meer alcohol dan is toegestaan om nog te mogen rijden. De man is in verzekering gesteld. "We kunnen de verdachte nog maximaal drie keer 24 uur vastgehouden. In die tijd wordt indien mogelijk het onderzoek verder afgerond. Voorlopig zit de jongeman dus nog vast", aldus de politie.

(tekst gaat verder onder advertentie)Oversteekplaats
De Van de Spiegelstraat (N289) waarop het ongeluk plaatsvond ligt in een 50-kilometerzone. Bij de betreffende oversteekplaats staan stoplichten. 's Nachts knipperen deze echter en is het aan de weggebruikers om een veilig moment van over te steken te kiezen. Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat het autoverkeer op de Van de Spiegelstraat altijd voorrang heeft. Voor de fietsers staan immers haaientanden op de weg. Autoverkeer dat de Kloetingseweg op wil draaien, moet fietsers wel voor laten gaan.

Wat er vannacht precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse urenlang sporenonderzoek gedaan. De situatie is uitgebreid op foto vastgelegd en verschillende (rem)sporen op het wegdek werden zichtbaar gemaakt met verf. "De analisten van verkeersongevallen gaan de sporen die zij hebben afgenomen op en om de plaats van het ongeval nu verder interpreteren. Uiteindelijk hopen zij tot een conclusie te komen", zo zegt de woordvoerder.

De zwaar beschadigde auto is meegenomen voor nader onderzoek. Hetzelfde geldt voor de fiets, welke om een lantaarnpaal was gekruld. Pas rond kwart voor tien kon de weg weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JoJo (28-10-2018 om 16:51)
Haaientanden of niet als je de auto bekijkt heeft hij veel en veel te hard gereden. Sigaretten worden verboden maar hoe zit het met de drank? Weer 2 onschuldige slachtoffers. Sterkte voor de nabestaanden die voor de rest van hun leven getekend zijn.
Kees (28-10-2018 om 16:33)
Enige nuance is inderdaad wel op zijn plaats. Maar het lijkt me wel goed om te vermelden dat de maximum snelheid ter plaatse 50 km/u is. Gezien de enorme schade aan de auto, is die ongetwijfeld zeer fors overschreden.
k (28-10-2018 om 16:19)
weer gaat het er over dat de fietsers geen voorrang hadden, maar denkt er wel eens iemand aan of zij de auto gezien kunnen hebben, het zou zomaar kunnen dat op het moment van oversteken de auto nog niet in het zicht was of ver genoeg weg om over te steken maar als je naar de schade kijkt snapt zelfs iedere leek dat deze auto fors te hard reed het zou dus zomaar kunnen dat de fietser zijn snelheid op 50km/h ingeschat heeft terwijl in werkelijkheid zeker 30km/h (of meer) harder werd gereden dan hebben de fietsers dus geen schuld aan dit ongeval het is gewoon duidelijk dat de automobilist veel te hard reed en nog bezopen ook wat mij betreft gewoon zwaar straffen ipv de fietsers de schuld proberen in de schoenen te schuiven
jen (28-10-2018 om 16:18)
wat een verschrikkelijk bericht. heel veel sterkte voor alle nabestaanden ook voor de ouders van de dader....
Cookie-instellingen beheren