Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor windstoten en drukke spits

Toegevoegd: 30-10-2018, 06.43 uur
Waarschuwing voor windstoten en drukke spits
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanmiddag en vanavond kunnen zware windstoten voorkomen. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd. Rijkswaterstaat waarschuwt tegelijkertijd voor langere reistijden voor wie vanochtend de weg op gaat. Dat komt door de hoeveelheid regen die momenteel valt.


Volgens Rijkswaterstaat staan er vanochtend waarschijnlijk veel files. "Omdat het op veel plaatsen in het land al vanaf 's ochtends vroeg regent zijn alle dagelijkse files een stuk langer dan je gewend bent. Bovendien is het in de maanden oktober, november en december erg druk op de weg. Het verkeersaanbod is hoog, terwijl het weer vaak roet in het eten gooit", zo zegt Rijkswaterstaat.

Tussen 15.00 en 22.00 uur moet volgens het KNMI in Zeeland rekening worden gehouden met zware windstoten tot rond de 75 kilometer per uur. Ook tijdens de avondspits moet volgens Rijkswaterstaat daarom rekening worden gehouden met extra oponthoud. Volgens Rijkswaterstaat speelt ook de wintertijd een rol: "De avondspits verloopt daardoor natuurlijk deels in het donker."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (30-10-2018 om 12:28)
Bedankt hoor !!! Het zal wel mee vallen met de codes ,Het is nog niet eens winter dan staat alles op rood zeker ze moeten hun gewoon aanpassen aan de omstandigheden op dat moment. Maar tja er zijn altijd van die gekken die denken dat ze kunnen rijden maakt hen niet uit wat voor codes je ook voor waarschuw .
Cookie-instellingen beheren