Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Jongeren blijven opruiende teksten sturen en moeten naar Halt

Toegevoegd: 30-10-2018, 17.09 uur
De agent kreeg toegang van de beheerders om een preventief bericht te plaatsen.
De agent kreeg toegang van de beheerders om een preventief bericht te plaatsen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Twee jongeren die na een waarschuwing van de politie alsnog opruiende teksten via WhatsApp hebben verstuurd, moeten naar bureau Halt. Dat meldt de politie.


Maandag meldde de Walcherse jeudagent dat hij had ingegrepen in een gespreksgroep op WhatsApp. In de groep werden plannen gemaakt om een ruzie uit te vechten. De agent kreeg toegang van de beheerders om een preventief bericht te plaatsen waarbij de agent opriep om de groep te verlaten en te stoppen met opruiende berichten.

Het merendeel van de jongeren verliet de groep maar twee minderjarigen negeerden de waarschuwing en verstuurden alsnog opruiende teksten. "Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zullen in overleg naar bureau Halt gestuurd worden", zo laat de politie weten.

Volgens de politie zijn er de afgelopen tijd spanningen op en rond de Walcherse middelbare scholen. Zo vond onlangs in Park Toorenvliedt een gevecht plaats en ontstond een dreigende sfeer toen leerlingen van het Scheldemond in Vlissingen naar het Nehalennia in Middelburg trokken. Door in te grijpen in de WhatsAppgroep hoopt de politie de negatieve sfeer te doorbreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
raya (31-10-2018 om 12:09)
Harry maakt het wat uit wat voor nationaliteit het is? Als het nederlandse jongeren zijn dan minder straffen? Je moet deze jongeren gewoon keihard aanpakken ongeacht welke kleur ze hebben.
janspommerans (31-10-2018 om 11:31)
nou nou, dát is een straf!!! daar houden ze hun hele leven nachtmerries van. Worden de ouders hierover ook ingelicht of kunnen ze gewoon doen of ze wat anders gaan doen dan hun straf uitvoeren?
Renata (31-10-2018 om 10:10)
@ Koning Arthut, las je reaktie bij vorige item hierover. Ergens heb je wel gelijk, als ze rose prinsessenjurkjes aantrekken zegt niemand wat
Maajesteit (31-10-2018 om 08:52)
Snoepzakje ophalen bij Buro Halt. Pappen en nat houden. Pak eens door...
Harry (31-10-2018 om 01:36)
Ik vraag mij af, welke nationaliteit , hebben deze lui. Tuig van de riggel.
Kees (30-10-2018 om 19:18)
Gelijk hard aanpakken, gaat van kwaad naar erger.
Cookie-instellingen beheren