Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 350 km

Brandweer haalt patiënt uit woning Zierikzee

Toegevoegd: 31-10-2018, 16.22 uur
Brandweer haalt patiënt uit woning Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De ladderwagen van de brandweer Goes is woensdagochtend met spoed naar Zierikzee gekomen om daar een patiënt uit een woning te halen.


De ladderwagen werd rond 10.40 uur opgeroepen naar een flatgebouw aan de Plevierstraat. De ambulancedienst en de politie waren hier al ter plekke maar de patiënt moest horizontaal naar beneden worden gehaald. Nadat de ladderwagen ter plekke was gekomen, is de patiënt naar beneden gehaald en vervolgens per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer op Schouwen-Duiveland beschikt momenteel nog niet over een eigen hoogwerker om bij dit soort incidenten hulp te verlenen. Daarom moet altijd een beroep worden gedaan op een ladderwagen van buiten het eiland. Hier komt echter wel verandering in. Op dit moment wordt namelijk de laatste hand gelegd aan het opleiden van Zierikzeese brandweerlieden zodat zij binnenkort kunnen uitrukken met hun eigen, gloednieuwe hoogwerker 19-2859.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren