www.hvzeeland.nl

Automobilist Goes eerder in de fout, 2 weken langer vast

Toegevoegd: 31-10-2018, 17.04 uur

Automobilist Goes eerder in de fout, 2 weken langer vast
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige man uit Kloetinge die in de nacht van zaterdag op zondag in Goes twee fietsers doodreed blijft voorlopig vastzitten. Zijn voorarrest wordt met twee weken verlengd, zo heeft de Rechter-Commissaris vanmiddag besloten.

Vandaag is ook bekend geworden dat de man, die zijn rijbewijs nog maar een jaar in het bezit heeft, al eens eerder in de fout ging in het verkeer. Dat gerucht gaat al sinds zondag rond op social media maar de politie liet naar aanleiding van vragen weten hier niets over te kunnen zeggen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag wel bevestigd dat de man eerder een verkeersovertreding beging, maar of het hierbij eveneens ging om rijden onder invloed, is niet duidelijk. Het OM wil namelijk alleen kwijt dat de man een strafrechtelijk verleden in het verkeer heeft en dat hij langer vast moet blijven zitten vanwege recidivegevaar.

De 33-jarige Alice Dessi uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend Miki Trpkovski overleden zondag rond 04.15 uur toen ze werden aangereden op de Van de Spiegelstraat. Op het moment van de aanrijding werd de auto in kwestie al gevolgd door een politie-eenheid. Agenten wilden de auto namelijk onderwerpen aan een routinecontrole maar zover kwam het dus niet.

De automobilist reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Hij stopte zijn zwaarbeschadigde Peugeot 206 bij de rotonde op het Kazerneplein en kon hij door de agenten worden aangehouden. Een ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de man (als beginnend bestuurder) vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.