Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Celstraf voor steekpartij AZC valt lager uit

Toegevoegd: 01-11-2018, 20.25 uur
Voor het slachtoffer werd destijds ook een traumahelikopter opgeroepen.
Voor het slachtoffer werd destijds ook een traumahelikopter opgeroepen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 21-jarige A. B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken. De opgelegde straf is gelijk aan het voorarrest. De officier van justitie had één jaar cel plus nog eens eenzelfde periode voorwaardelijk geëist.


B. werd ervan verdacht op 10 juni in het AZC in Middelburg zijn kamergenoot met een mes(je) in de rug te hebben gestoken. Aan de steekpartij ging een periode van beledigingen en scheldkanonnades richting B. vooraf. Op de bewuste avond liep het volledig uit de hand en stak B. met zijn mesje.

In tegenstelling tot de officier van justitie die was uitgegaan van een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, vond de rechtbank niet meer dan mishandeling bewezen. De rechtbank kwam tot dat oordeel door onder andere het gebrek aan informatie over het toegebrachte letsel en gegevens van het mesje.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (3-11-2018 om 12:55)
@P, de optie die je noemt had beter geweest ja, ik vindt dat kinderen en vrouwen welkom zijn, de mannen horen hun eigen land terug op te bouwen, helaas hebben de mannen de kinderen en vrouwen laten zitten, lafaards! Maar hier wel steken? Allah minute terug naar waar je vandaan komt!
kontebonkie (2-11-2018 om 23:47)
Iedereen is voor de wet gelijk, behalve voor mensen die hier aan komen waaien. Dit zou genoeg reden moeten zijn om hem niet eens meer te accepteren hier!
P (2-11-2018 om 23:03)
@P, welke feiten worden achtergehouden? Dat het een asielzoeker is uit een oorlogsgebied? Welke feiten toon jij hier door anoniem te reageren? Waarom denk jij dat fysiek leed erger is dan psychisch??? Waarom moet jij een mening vormen over de persoon en niet over de situatie??? Was je meer tevreden geweest als deze persoon zelfmoord had gepleegd vanwege de pesterijen? Als je mensen gaat uitlokken kan je weleens tegen de lamp lopen en kunnen mensen psychisch knappen. Eigen schuld dikke bult.
Kees (2-11-2018 om 18:46)
@p. Naar mijn mening moet je je aanpassen naar maatstaven die hier gelden en dan bedoel ik voor dader en slachtoffer. Als ze dit in eigen land doen worden ze gelijk afgestraft. Al je je niet wil aanpassen dan gelijk vertrekken!
@P (2-11-2018 om 17:36)
Ja, want uitgescholden worden is een reden om te steken. Buitenom dat, typisch weer de media, A.B....waar komt die vent vandaan???? Normaal lezen we gelijk dat de dader een 31 jarige vlissinger was, of een 23 jarige middelburger.....en daarmee is het balletje weer rond, feiten achterhouden zodat we geen mening kunnen vormen haha
Kees (2-11-2018 om 13:17)
Direct terug naar land herkomst!!!!!
Cookie-instellingen beheren