Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

ISD voor Middelburger na bezit gestolen auto

Toegevoegd: 01-11-2018, 20.31 uur
ISD voor Middelburger na bezit gestolen auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 25-jarige M. P. uit Middelburg is donderdag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot de ISD-maatregel voor jong volwassenen (ISD-JOVA). P. was begin dit jaar in het bezit van een auto die in Bergen op Zoom bleek te zijn gestolen. 


Volgens P. - niet in het bezit van een rijbewijs - had hij volkomen te goeder trouw gehandeld. Via een vriend van hem kocht hij voor tweeduizend euro een auto, kreeg hij de sleutel en werd hij vervolgens de 'eigenaar' van een auto met Roemeens kenteken.

Een oplettende agent zag in de woning de autosleutel van P. liggen en vroeg zich af hoe P. aan een auto was gekomen terwijl hij geen rijbewijs had. Onderzoek wees uit dat de auto gestolen was. Volgens de rechtbank had P. beter moeten opletten en had hij in ieder geval kunnen vermoeden dat het geen zuivere koffie was geweest. P. werd dan ook veroordeeld voor schuldheling in plaats van opzetheling. 

De ISD-JOVA- maatregel is bestemd voor jonge veelplegers tot en met 24 jaar. Tijdens hun verblijf zowel in als buiten de inrichting worden er specifiek op hen gerichte projecten opgesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren