Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie reconstrueert ongeluk Sluiskil

Toegevoegd: 02-11-2018, 13.23 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De politie heeft vrijdagochtend op de Koegorsstraat in Sluiskil een reconstructie gedaan van het ernstige verkeersongeluk dat daar eerder deze maand plaatsvond.


Op 10 oktober kwamen 's ochtends rond 07.30 uur een bromfietser en een automobilist met elkaar in botsing. De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit het Roemeense Botosani. Hij reed richting Westdorpe. De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Axel en reed in tegenovergestelde richting.

Het slachtoffer kwam na de aanrijding in een sloot terecht. De brandweer kwam ter plaatse om hem uit de sloot te tillen. Het slachtoffer liep volgens de politie blijvend letsel op. Na het ongeluk bleek de automobilist te hard te hebben gereden. Hij werd daarom aangehouden en werd vervolgens in voorarrest geplaatst. De man zit nog altijd vast.

Vanochtend heeft de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie op de ongevalslocatie nogmaals onderzoek gedaan. Met de Suzuki van de automobilist werd op verschillende snelheden gereden, van 60 kilometer per uur tot ver boven de 100 kilometer per uur. De bewuste Suzuki was namelijk uitgerust met een trace-systeem en de meetresultaten van vandaag zullen worden gelegd naast eerder verzamelde gegevens van ten tijde van de aanrijding.

Om de referentietests veilig te kunnen uitvoeren moest de Koegorsstraat verschillende keren korte tijd worden afgesloten. Bij de diverse zijwegen stonden politie-agenten om te voorkomen dat andere weggebruikers zich op de Koegorsstraat bevonden ten tijde van de rijproeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WRX (3-11-2018 om 00:03)
Zo'n zelfde Suzuki reed vanavond ook op de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Ik schat met de dubbele snelheid die is toegestaan. Ca 100 km/h dus! Volgens mij tijd om die gasten te laten fietsen. Dan zijn er meteen een berg parkeerproblemen opgelost.
Jose (2-11-2018 om 23:44)
Brabant; Niks Pool het is een Roemeen. Goed lezen en dan pas reageren.
Brabant (2-11-2018 om 19:55)
Betaalt die pool heel dit circus?
Cookie-instellingen beheren