Man betaalt boetes niet, tot half februari vast

Toegevoegd: 03-11-2018, 09.44 uur

Man betaalt boetes niet, tot half februari vast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft vrijdagmiddag een 29-jarige man aangehouden die nog ongeveer 8.000 euro aan boetes open had staan, Hij moet de komende maanden vastzitten.

De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd rond 16.15 uur aan de kant gezet in Terneuzen. Hij bleek gesignaleerd te staan in het politiesysteem. Navraag wees uit dat de man namelijk nog een drietal bekeuringen open had staan welke samen zo'n 8.000 euro vertegenwoordigden.

De automobilist probeerde eerst nog weg te rijden maar op de Dokweg kon hij weer tot stoppen worden gebracht. De man vluchtte vervolgens de auto uit maar al na enkele meters wisten agenten hem in de boeien te slaan. De man zal de komende 101 dagen in een cel moeten doorbrengen. Hij zal dus pas half februari 2019 weer op vrije voeten komen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (6-11-2018 om 17:05)
Ja Kees dat klopt maar waarom hem dan steeds laten lopen en hem steeds weer een bekeuring te geven terwijl ze weten dat die toch niet betaald word dus direct bij de 2e keer vastzetten en de auto zal ook wel niet verzekerd zijn want als je geen adres hebt kun je geen verzekering afsluiten en dat hij dakloos zou kunnen worden wist hij al na de 1e bekeuring door die niet te betalen dus ga nu niet zielig lopen doen want je zegt dat de huur en vaste lasten doorlopen maar dan heb je toch een adres of ben ik nou gek en je gaat er ook vanuit dat hij een werkgever heeft maar daar zet ik mijn vraagtekens bij maar slaap maar lekker want als je geen woon of verbijfplaats hebt kun je niet dakloos worden want dat dak was er toch al niet snap je.
Bram (4-11-2018 om 10:53)
Snel verdient. 0 kosten komende 3 maanden. Ging hij werken verdiende hij als ie gelukt had 1800 in de maand min vasten lasten houd hij nog geen 800 over. Moest hij dus 10 maanden werken. Nu is hij er vanaf binnen 3 maanden. Gratis sportschool ook nog. NEDERLAND GOED BEZIG GA ZO DOOR.
kees 1 (3-11-2018 om 18:05)
Het is in Nederland niet verplicht je boete te betalen. Je mag ook zoveel dagen hechtenis. Dat is wettelijk geregeld. Iemand die geen 8000 euro heeft liggen kan dus kiezen voor 101 dagen hechtenis. Echter zijn baas zal dan ook zeggen dat hij 101 dagen geen salaris krijgt en zijn huur loopt door en alle vaste lasten. Dus hij is binnenkort ook nog dakloos En ja AD daklozen kunnen ook een boete krijgen. Echter die word niet opgestuurd en word nooit voldaan
jaap (3-11-2018 om 16:54)
kost veel meer dan € 8000 meteen vrijlaten!!!!!!!!!!!!!!
AD. (3-11-2018 om 16:17)
Nou Bram daar zou ik nog niet zo zeker van zijn want dat gaat na februari (als ze hem zolang vasthouden ? ) gewoon door bij dit soort.
willem (3-11-2018 om 15:38)
die boetes worden door gevangenisstraf niet kwijtgescholden. maar hij zit warm en droog--krijgt te eten en te drinken. tel de kosten van zijn gevangenschap maar op bij zijn boetes en verkoop zijn auto als aanbetaling.