Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bizar ongeluk Wemeldinge: auto gespietst, drie gewonden

Toegevoegd: 03-11-2018, 22.03 uur - Update: 03-11-2018, 23.16 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In Wemeldinge is zaterdagavond een bizar ongeluk gebeurd. Hier werd namelijk een personenauto gespietst door een houten reling. Drie personen raakten gewond.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 20.30 uur. Het werd aanvankelijk gemeld als zijnde op de Kattendijksedijk bij Kattendijke maar die locatie werd al snel bijgesteld naar de Steldijk bij Wemeldinge. Ter plekke was door onbekende oorzaak een BMW tegen een houten reling in de berm gereden. Flinke houten palen doorboorden vervolgens de auto.

Een persoon die op de achterbank zat werd op een haar na niet zelf ook gespietst. De twee personen voorin raakten net als de passagier gewond. De slachtoffers zijn met ambulances afgevoerd. Alhoewel de brandweer de auto wel open moest knippen lijkt geen van de drie ernstig letsel te hebben. Nader onderzoek in het ziekenhuis zal hierover echter meer duidelijkheid moeten geven.

De brandweer heeft na het bevrijden van het slachtoffer de palen afgezaagd. Ook is het deel van de reling dat nog overeind stond deels afgezaagd en -geslepen. De wegbeheerder zal zorgen voor de verdere reparatie. Bergingsbedrijf De Moor is ter plekke gekomen om de auto te takelen. Even na 22.30 uur was de weg weer helemaal vrij.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
quasimoto (4-11-2018 om 10:49)
Gebruik van dit soort barrières is vooral voor motorrijders ronduit gevaarlijk, maar nu zien we dat het ook voor andere weggebruikers groot gevaar oplevert. Bij een gewone metalen vangrail kunnen dit soort bizarre ongelukken niet gebeuren. Ik ken de situatie ter plaatse niet, maar wellicht valt de wegbeheerder hier iets aan te rekenen.
AntiGSM (4-11-2018 om 10:19)
Ja-Ja; hoe denk je iedere keer te weten dat snelheid de oorzaak is? De gevolgschade is enorm omdat het frontaal oppervlak van zo'n houten vangrail niet groot is, daardoor prikt dit moeiteloos door de auto heen. Als je met dezelfde snelheid frontaal tegen een muur rijdt heb je veel minder zichtbare schade omdat het raakoppervlakte veel groter is. Iemand die naast de weg rijdt is meestal met iets anders bezig, heeft gedronken of krijgt een beroerte. Een klapband komt echt zelden voor, tot nu toe hier slechts 1 keer gelezen! En dan staat het er gelijk bij als oorzaak, alle "onbekende oorzaken" heel vaak de smartphone!
Vangrailman1 (4-11-2018 om 10:05)
.......Een stalen frame met een houten bekleding; stalen frame voor de veiligheid (gelijkwaardig aan de standaard stalen constructies) en hout voor de esthetische waarde! Alle constructies worden getest volgens de Europese norm EN-1317. Om te kunnen slagen moet een constructie een voertuig geleiden volgens bepaalde eisen. De stalen/houten vangrails hebben ook deze test gehad anders mogen ze niet langs de weg staan! Dus geen zorgen over een houten vangrails, ze buigen wel degelijk heel vloeiend uit.....
Vangrailman1 (4-11-2018 om 10:03)
Of je nu hebt over een stalen, houten, gecombineerd hout/staal, plastic of een kartonnen vangrail systeem; alle constructies langs een weg moeten een voertuig kunnen geleiden (vandaar geleiderails). De constructie op de Steldijk is GEEN vangrail, maar een HEKJE! Het hekje stond misschien niet helemaal op de meest geschikte plek. En ja, de eerste gedachtegang is, dat men te hard heeft gereden. Wat betreft de opmerking 'hout breekt en versplintert'.... duidelijk geen kennis van zaken. Bijna alle houten vangrails in NL zijn een combinatie van hout en staal. .....
c. (4-11-2018 om 09:52)
wat hebben sommige mensen toch snel hun mening klaar. gelukkig leven ze nog. als je de auto zo ziet hebben ze wel allemaal een engeltje op hun schouder zitten.
el (4-11-2018 om 09:49)
Gelukkig niet ernstig afgelopen , tja daar sta je dan . saté BMW .
Cookie-instellingen beheren