Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bizar ongeluk Wemeldinge: auto gespietst, drie gewonden

Toegevoegd: 03-11-2018, 22.03 uur - Update: 03-11-2018, 23.16 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In Wemeldinge is zaterdagavond een bizar ongeluk gebeurd. Hier werd namelijk een personenauto gespietst door een houten reling. Drie personen raakten gewond.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 20.30 uur. Het werd aanvankelijk gemeld als zijnde op de Kattendijksedijk bij Kattendijke maar die locatie werd al snel bijgesteld naar de Steldijk bij Wemeldinge. Ter plekke was door onbekende oorzaak een BMW tegen een houten reling in de berm gereden. Flinke houten palen doorboorden vervolgens de auto.

Een persoon die op de achterbank zat werd op een haar na niet zelf ook gespietst. De twee personen voorin raakten net als de passagier gewond. De slachtoffers zijn met ambulances afgevoerd. Alhoewel de brandweer de auto wel open moest knippen lijkt geen van de drie ernstig letsel te hebben. Nader onderzoek in het ziekenhuis zal hierover echter meer duidelijkheid moeten geven.

De brandweer heeft na het bevrijden van het slachtoffer de palen afgezaagd. Ook is het deel van de reling dat nog overeind stond deels afgezaagd en -geslepen. De wegbeheerder zal zorgen voor de verdere reparatie. Bergingsbedrijf De Moor is ter plekke gekomen om de auto te takelen. Even na 22.30 uur was de weg weer helemaal vrij.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gekke henkie (4-11-2018 om 09:19)
ja,ja en als iemand zoals jij als super bestuurder van auto's nu eens onwel wordt? Is het dan niet fijn om een werkende vangrail te hebben ipv een die de situatie onveiliger maakt? De veiligheid / werking mag van mij best aan de kaak gesteld worden. De oorzaak van dit ongeval... laat ik lekker aan de politie over ik heb er niets aan om te speculeren en oordelen vanaf mijn stoel.
rien (4-11-2018 om 08:49)
poe die moet heel hard gereden hebben gezien de schade en dat op een 30 km weg onverantwoord rijgedrag gelukkig alleen materieele schade bestuurder rijbewijs inleveren
Ja-Ja (4-11-2018 om 06:16)
Aan Harry Adkins. Natuurlijk komt het door veel te hard rijden. Dat is de rede van dit ongeluk. Harry ,geen andere zaken er bij halen. Een ongeluk begint altijd met .de eerste fout/overtreding. Er had niets gebeurt als bestuurder netje gereden had zoals hij/zij dat deed met halen RIJEXAMEN en als er politie had gereden.
Harry Adkins (4-11-2018 om 00:56)
Hoe hard je mag rijden of rijdt snijdt geen hout. Je kan ook een klapband krijgen oid. Het gaat om veiligheid. Wat belangrijk is deze houten vangrails zijn levens gevaarlijk en komen best veel voor zowel in Zeeland als in de rest van Nederland. Hout breekt, en versplintert, gelijk een speer, stalen vangrail buigt en geleid het object. Iets voor "Onderzoeksraad voor Veiligheid".
Timmermans (4-11-2018 om 00:41)
Sta je mooi voor paal,zonder gekheid kijk nu toch anders naar die houten geleiderail .lijkt mij heel gevaarlijk een stalen kan buigen en een houten niet
Ronald (4-11-2018 om 00:16)
Deze mensen hebben wel onvoorstelbaar veel geluk gehad. Er hadden meerdere personen doorboord kunnen worden. Waarschijnlijk weer afgeleid door andere dingen en niet de aandacht bij de weg gehad. Gezien de gigantische schade zal er ook behoorlijk hard gereden zijn. gelukkig lijkt het allemaal redelijk goed afgelopen te zijn. Die auto wordt wel weer vervangen en de vangrail gerepareerd.
Cookie-instellingen beheren