Weerbericht:
Vrijwel overal droog en geleidelijk meer zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder Geersdijk dronk vier keer te veel

Toegevoegd: 04-11-2018, 12.17 uur
Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto getakeld.
Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto getakeld.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

GEERSDIJK - De man die zaterdagavond bij Geersdijk zijn auto total loss reed tegen een boom had vier keer te veel alcohol op. Dat zegt de politie.


De bestuurder, een 26-jarige man, reed rond 23.55 uur op de Stekeldijk tegen een boom. Door de klap raakte één portier van de passagierszijde volledig los van de auto. Ook verloor de Seat Leon een wiel. Het voertuig kwam aan de andere zijde van de weg in de berm tot stilstand en reed net niet van de dijk naar beneden.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was de automobilist al vertrokken. Even later kon hij echter door de politie worden getraceerd op de Oost-Westweg en is hij alsnog onderzocht door de ambulancedienst. De man raakte lichtgewond en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat de politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol had gereden werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bevestigde een ademanalyse de vermoedens van de agenten. De man bleek namelijk ruim vier keer te veel alcohol te hebben gedronken. Hij moet daarom een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) volgen: een verplichte cursus over de gevaren van alcohol in het verkeer.

Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto getakeld. Rond 01.20 uur was de weg weer helemaal vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sander (5-11-2018 om 20:56)
Blijkbaar hebben we nog niks geleerd wat er gebeurd is in Goes!! Enkel hardere straffen zal men het leren. Drank op rijbewijs kwijt en opnieuw halen en alle kosten laten betalen. Ook de arbeidsuren van de ambtenaren!
Stoer (4-11-2018 om 20:27)
Wat een stoere man, deze bestuurder. Die kruipt gewoon met alcohol op achter het stuur.. Daar moet je wel heel erg stoer voor zijn. Dat het uitje een beetje duur word, zal de pret niet drukken toch? Want ik neem aan dat verzekering niet thuis is, als je met een alco kegel gaat rijden. Kost een paar centen, maar je bent dan wel stoer toch. Bestuurder, vind je jezelf niet een heel klein beetje zielig, dat je jezelf en anderen dit aandoet? Niet alleen jezelf en je eigen portemonnee, maar ook je omgeving. Je werk, je ouders, je evt partner, je familie. Dan is het ineens helemaal niet meer zo stoer toch? Elke bestuurder weet dat het niet mag, en dan toch doen... Dat is niet stoer, maar dom en dwaas.
Ronald (4-11-2018 om 14:38)
Wanneer gaat dit eens stoppen dat mensen met drank op achter het stuur kruipen? Hoeveel doden moeten er nog vallen?
Mari (4-11-2018 om 14:10)
Wanneer gaan we nou eens autorijden zonder alcohol? Met normale snelheid? Kunnen de hulpdiensten ook eens gewoon weekend vieren !
Michelle (4-11-2018 om 13:59)
Te hopen dat het niet alleen blijft bij een verplichte cursus.