Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 197 km

Politie drijft groep uiteen met wapenstok, 2 personen gebeten

Toegevoegd: 04-11-2018, 12.39 uur
Politie drijft groep uiteen met wapenstok, 2 personen gebeten
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De politie heeft vannacht ingegrepen toen het in Zaamslag onrustig werd en in een grote groep mensen opstootjes ontstonden. Hierbij hebben agenten hun lange wapenstok gehanteerd. Ook werd een diensthond ingezet.


Volgens de politie stonden rond 02.00 uur op de Griete zo'n 100 jongeren op straat. Vermoedelijk was er sprake van twee groepen die tegenover elkaar stonden, maar binnen het geheel waren sowieso meerdere schermutselingen. Omdat het zo'n grote groep betrof en de situatie onoverzichtelijk was, werd besloten om via de megafoon iedereen op te roepen het gebied te verlaten.

Nadat meerdere vorderingen waren gedaan, was echter nog lang niet iedereen vertrokken. Hierop dreven agenten met wapenstokken de personen uit elkaar. Politiehond Storm beet twee personen. Deze verdwenen echter in de menigte dus het is niet duidelijk wie deze personen zijn en of ze ook gewond zijn geraakt. Uiteindelijk werd één persoon aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Clinge die niet voldeed aan het bevel om weg te gaan.

Volgens de politie vonden de ongeregeldheden plaats terwijl in het dorp een feest werd gevierd bij een horecagelegenheid. De problemen vonden echter niet binnen in deze gelegenheid plaats maar buiten op straat. Volgens de politie lijkt het feest zelf goed georganiseerd te zijn geweest en rustig te zijn verlopen. Beveiligers van de horecagelegenheid hebben de politie nog wel geassisteeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (4-11-2018 om 21:08)
Dat deze jongeren wilden knokken vindt ik prima, eigen keuze toch maar dit hadden ze ook een kilometer verderop kunnen doen in de polder.. maar zo stoer waren ze niet en om tegen de politie te keren vindt ik ook walgelijk, van mij mag de politie harder worden en zulke lui flink klappen geven. Helaas wordt de politie te vaak veroordeeld voor toepassen van onnodig geweld. Bij voetbalwedstrijden zijn er ook “stille” agenten aanwezig en wanneer die ingrijpen is het je beste dag niet, meer van zulke eenheden svp!
John (4-11-2018 om 20:17)
@ Renata Hay . Inderdaad gewoon aanpakken als het fout gaat, maar het zou mooi zijn als de politie overal zo doortastend te werk gaat. Maar goed vanaf de zijkant is het ook makkelijk praten en ik denk dat de politie ook wel wil maar niet mag. Helaas
Jawel (4-11-2018 om 18:03)
Ah dus iedereen die hier commentaar geeft was natuurlijk aanwezig op dit feest! En dan zijn de "Boeren" het weer geweest want jullie hebben het natuurlijk allemaal gezien
P (4-11-2018 om 18:01)
Triest leven moet je hebben als je overal een “buitenlander” bij moet betrekken.
Danny (4-11-2018 om 17:35)
Wat John zegt, zullen niet onze nieuwe chirurgen en advocaten zijn die daar stonden. Aangezien er opgetreden werd. Bij bovengenoemde zit het in de cultuur om te rellen, dus dan ist geen probleem
k (4-11-2018 om 15:14)
goed dat er opgetreden word tegen dit soort volk dat niet voor de gezelligheid komt
Cookie-instellingen beheren