Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Breskens 3x ingezet op 1 dag

Toegevoegd: 04-11-2018, 17.36 uur
Er werd hulp geboden aan een viskotter, een sportvisbootje en een motorcruiser.
Er werd hulp geboden aan een viskotter, een sportvisbootje en een motorcruiser.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot van Breskens is zaterdag maar liefst drie keer uitgevaren. Er werd hulp geboden aan de opvarenden van een viskotter, een sportvisbootje en een motorcruiser.


De eerste melding was 's middags rond 13.20 uur. De opvarenden van een kotter waren in de monding van de Westerschelde aan het vissen. Er ontstonden echter technische problemen en hierdoor kon de giek aan bakboord niet meer omhoog.

Uit veiligheidsoverwegingen werden eerst de 12 aanwezige sportvissers van boord gehaald. Hierna is een noodconstructie gemaakt en kon het visnet binnen worden gehaald. Hierna werd koers gezet naar Breskens. Omdat één van de opvarenden tijdens de werkzaamheden gewond was geraakt werd ook een ambulance gewaarschuwd. De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Even na half vijf gingen de piepers van de redders opnieuw. Dit keer was sprake van een sportvisbootje met motorproblemen. De drie opvarenden gingen voor anker bij boei W9 in afwachting van de KNRM. Eénmaal ter plekke hebben de redders een sleepverbinding tot stand gebracht. Hierna is het bootje afgemeerd bij een jachtwerf.

Het was al donker toen rond 17.55 uur de derde melding binnenkwam. Dit keer was sprak van een motorcruiser welke in de buurt van de vuurtoren eveneens te kampen had gekregen met een motorstoring. Aan boord waren vier gezinsleden en hun hond. Dit bootje werd naar de jachthaven in Breskens gesleept.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (4-11-2018 om 18:38)
Ik zie ruimte, om niet te zeggen een gapend gat in de markt voor een WaterWacht, al dan niet der KNWV.
Cookie-instellingen beheren