Weerbericht:
Weinig bewolking, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip Oosterscheldekering los, N57 weer open

Toegevoegd: 05-11-2018, 07.51 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Het baggerschip dat vanochtend vroeg bij Neeltje Jans tegen de Oosterscheldekering voer, is weer los. De N57 is inmiddels ook weer open.


De 56 meter lange en 9 meter brede 'Eemshorn' voer even voor 05.00 uur tegen één van de pijlers van de kering. Dat gebeurde aan de Oosterscheldezijde. Drie bemanningsleden werden van boord gehaald, de schipper bleef aan boord. Het schip was ten tijde van het ongeval niet geladen.

Rond 07.20 uur kon het schip op eigen kracht wegkomen van de kering. Vervolgens is het naar de haven van Neeltje Jans gevaren. Daar zal het later vandaag worden geïnspecteerd. Inmiddels is in ieder geval duidelijk te zien dat de voorzijde flink wat schade heeft opgelopen.

Rond 07.50 uur kon de Oosterscheldekering weer worden vrijgegeven en opengesteld voor het verkeer. De omleidingsroute is inmiddels opgeheven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750