Celstraf voor oplichting bij huizenkoop

Toegevoegd: 06-11-2018, 14.26 uur

Celstraf voor oplichting bij huizenkoop
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 78-jarige Goesenaar J. de K. die verdacht werd van oplichting van een Goes' echtpaar is daarvoor dinsdag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een celstraf 180 dagen waarvan 59 dagen voorwaardelijk, plus de ten uitvoerlegging van vijf maanden en twee weken cel die hem bij eerdere vonnissen voorwaardelijk waren opgelegd.

Het echtpaar wilde in mei van dit jaar hun woning voor 355.000 euro aan K. verkopen. Alleen bleef de betaling achterwege, maar De K. liet het echtpaar een document zien dat zou moeten aantonen dat hij enkele miljoenen dollars op zijn rekening had staan. In het volste vertrouwen dat het een 'echt' document was kocht het echtpaar alvast een nieuwe woning.

De betaling bleef nog steeds uit, maar deze keer was het een storing bij de bank. Uiteindelijk besefte het echtpaar dat ze waren opgelicht. Doordat ze hun nieuwe woning moesten annuleren kregen ze een boete van tien procent en gingen zo voor een flink bedrag het schip in. Dat bedrag, 35.000 euro was - zo oordeelde de rechtbank - niet voldoende onderbouwd, zodat ze hun claim op De K. via een civiele procedure moeten zien te verhalen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Surfing (6-11-2018 om 17:22)
Waardeloos, zo'n uitspraak. Als oplichting bewezen is dient de oplichter in ieder geval voor de veroorzaakte kosten op te draaien naast de celstraf of andere vorm van straf.
Mineke (6-11-2018 om 16:45)
Eis: veroordeeld tot een celstraf 180 dagen waarvan 59 dagen voorwaardelijk, plus de ten uitvoerlegging van vijf maanden en twee weken cel die hem bij eerdere vonnissen -voorwaardelijk waren opgelegd. 180-59 (=121 + 5x30= 150 +14) uhm.... meneer gaat brommen voor plm. 290 dagen a 35.000 euro = 120 euro per dag, maar helaas, de eis is niet voldoende onderbouwd, dag meneer! U mag 35.000 euro dokken! Welke straf is er zwaarder? Wat hadden deze mensen voor kwaads in de zin? 0,0 toch, zij wilden een ander huis kopen. Schande meneer(of mevrouw) rechter!