Agent door hond gebeten na worsteling

Toegevoegd: 08-11-2018, 00.01 uur

Agent door hond gebeten na worsteling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een vrouw uit Vlissingen is dinsdag in haar woonplaats bedreigd met een groot mes toen ze de eigenaar van een agressieve hond aansprak.

De vrouw belde de politie, maar toen die ter plaatse kwam bleek niet alleen de hond agressief te zijn. Zo schrijft het Politieteam Walcheren op Facebook. De agenten vroegen de man zijn hond even vast te maken aan een paal, om ongelukken te voorkomen.

Kort daarna vonden ze een kleine hakbijl en een groot mes in onder andere zijn rugzak. Op dat moment werd de verdachte onrustig en begon hij de agenten tegen te werken waarna er een worsteling volgde.

Toen de man aangehouden was, bleek de hond toch niet zo goed vastgeknoopt als gedacht. Het losgekomen dier viel een agent aan en beet hem in zijn arm. Toen de hond opnieuw wilde aanvallen, is pepperspray gebruikt en kalmeerde de hond.

De verdachte is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De gebeten agent kon na controle door een huisarts weer aan het werk.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lisette (9-11-2018 om 22:22)
Renata en Jos, het geval wil dat ik de man pas aansprak nadat ik uit het niets werd aangevallen door de hond. Dit gebeurde op een speelveld voor kinderen.
Jos (8-11-2018 om 12:41)
Renata, helaas beschermd de hond wel de baas....hoe je het draait of keert. Ik heb 2 Duitse Herders en die zullen het zelfde doen als de baas wordt "aangevallen" en die zien echt niet of het een agent is.
Renata (8-11-2018 om 10:19)
Kan het nog viezer en asocialer? En begin maar niet te ouwehoeren over ‘hond beschermde baas’ want die vrouw had hem dus ook al aangesproken op de agressie. Gewoon door laten etteren zo’n gajes totdat iemands dier erdoor dood gebeten wordt he. Zal niet de eerste keer daar zijn. Zelfs de politie laat zich bijten, lachertje. Of moeten wij ook maar altijd pepperspray op zak hebben?