Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 46 km

Dronken schipper op olietanker Vlissingen

Toegevoegd: 10-11-2018, 12.05 uur
De schipper is aangehouden en hij heeft zijn vaarbewijs moeten inleveren.
De schipper is aangehouden en hij heeft zijn vaarbewijs moeten inleveren.
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een schipper van lege olietanker is vrijdagmiddag aangehouden omdat hij stomdronken aan het varen was.


Vlakbij de Sloehaven in Vlissingen werd duidelijk dat de schipper geen koers kon houden. Hij botste bijna op een ander schip. Bij de Kwarleshaven werd de man gecontroleerd door de zeehavenpolitie.

Bij een blaastest die werd afgenomen bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en hij heeft zijn vaarbewijs moeten inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (16-12-2018 om 15:59)
Terneuzenaar volgens mij heb je gelijk, diversen onder ons heeft het niet naar zijn zin zonder "spul" is mij vaak opgevallen de laatste tijd, ook in media berichten. brandbare tanker en dan lazerus aan het varen ?? slingeren op een schip van 80 Meter ?
Vlissinger (12-11-2018 om 09:07)
@Kees: De gevolgen van een botsing met een personenauto of een olietanker zijn van totaal andere grote! Stel je voor wat er gebeurt als een volle olietanker de haven in komt knallen (letterlijk...) Denk ook aan alle passagiers? Bent u ook van mening dat een Piloot na stomdronken te hebben gevlogen na 3 maanden weer mag vliegen?
Terneuzenaar (10-11-2018 om 23:18)
Volgens mij is de halve maatschappij verslaafd...
AD. (10-11-2018 om 18:12)
Te veel drank komt zeker niet alleen op de weg voor maar zeker ook op het water zowel bij de beroepsvaart als bij de pleziervaart.
Kees (10-11-2018 om 16:27)
voor bestuurders van een auto is het dan b.v. 3 maanden rijontzegging een EMA cursus en een hoge boete. Ik neem aan dat ze schippers ook 3 maanden hun groot vaarbewijs inhouden en een hoge boete geven?
Jap (10-11-2018 om 13:30)
Wat zei ik laatst in reactie op die schip tegen de scheldekering ? Ook op het water word alcohol en drugs gebruikt alleen word daar niet veel gecontroleerd ( helaas ) ! Mooi gepakt !
Cookie-instellingen beheren