Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Eénmalig 6,2 miljoen voor Zeeland-West-Brabant

Toegevoegd: 13-11-2018, 21.06 uur
Ook in Zeeland zijn steeds vaker dumpingen van drugsafval.
Ook in Zeeland zijn steeds vaker dumpingen van drugsafval.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politieregio Zeeland-West-Brabant krijgt éénmalig 6,2 miljoen euro om de inzetbaarheid van agenten te vergroten, met name vanwege de problematiek rond synthetische drugs in combinatie met milieucriminaliteit.


In totaal heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid 91 miljoen euro uitgetrokken. Het geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld overuren of externe inhuur voor administratieve taken zodat agenten vrijgespeeld worden voor politiewerk. Ook wordt volgens Grapperhaus de instroom van recherchekundigen versneld door de opleidingsmogelijkheden te vergroten.

Zeeland-West-Brabant krijgt na Oost-Nederland (7,8 miljoen) en Limburg (7,7 miljoen) de hoogste extra bijdrage van alle politieregio's. In de regio Zeeland-West-Brabant worden de laatste jaren steeds vaker productielocaties voor synthetische aangetroffen. Ook vinden steeds vaker dumpingen plaats van drugsafval. Met name in Zeeland is sprake van een forse toename.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NietOpDeHoogte (15-11-2018 om 10:42)
Staande houden mogen ze gewoon altijd hoor, evenals controleren. Vraag is, als iemand met een aanhanger dan wel niet bus , in de late uurtjes door een polder rijdt, is diegene dan gelijk verdacht?
Pok (14-11-2018 om 06:04)
Extra geld heeft geen zin de wet moet veranderd worden..Er rijden bij nacht en ontij altijd busjes met witte kentekenplaten rond of auto's met aanhangwagen midden in de nacht en de Politie mag niet zomaar iemand aanhouden of controleren helaas zonder reden... ja ik vind dat ook raar en ik werk nachtdiensten en ik bel regelmatig Politie maar die komen nooit of mogen niet zomaar iemand met witte kenteken aanhouden dat is het probleem... Iedereen weet wat er in de nacht door de polders rijd op tijdstippen die al verdacht zijn maar er word niet gecontroleerd helaas.. Extra mensen of geld heeft alleen zin als het wettelijk ook mag, net als drugs controleren mag helaas ook niet zomaar terwijl er miljoenen dagelijks blowen en gewoon auto rijden
Cookie-instellingen beheren