www.hvzeeland.nl

Automobilist die fietsers doodreed langer vast

Toegevoegd: 13-11-2018, 21.15 uur - Update: 14-11-2018, 14.10 uur

Automobilist die fietsers doodreed langer vast
Door: Roland de Jong

GOES - De 19-jarige man uit Kloetinge die eind oktober in Goes twee fietsers doodreed moet nog eens drie maanden langer vastzitten. Dat is dinsdag bepaald door de Rechter-Commissaris.

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober reed de automobilist rond 04.15 uur op de Van de Spiegelstraat in Goes de 33-jarige Alice Dessi uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend Miki Trpkovski aan die daar samen op één fiets reden. De beide slachtoffers overleden ter plekke.

De automobilist reed na de botsing nog zo'n 450 meter door. Hij stopte zijn zwaarbeschadigde Peugeot 206 bij de rotonde op het Kazerneplein en kon hij door de agenten worden aangehouden. Een ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de man (als beginnend bestuurder) vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

De man, die zijn rijbewijs nog maar een jaar in het bezit had, bleek al eens eerder in de fout te zijn gegaan in het verkeer en daarom werd zijn voorarrest eerder al eens met twee weken verlengd. Het Openbaar Ministerie (OM) liet enkele dagen na het ongeluk weten dat de man een strafrechtelijk verleden in het verkeer had en dat er sprake was van recidivegevaar.