KNRM Breskens haalt visserman van kotter

Toegevoegd: 15-11-2018, 12.31 uur

De man moest dringend van boord vanwege privé-omstandigheden.
De man moest dringend van boord vanwege privé-omstandigheden.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM van Breskens heeft vannacht een visserman vanaf een Zeeuwse viskotter gehaald. Wegens privé-omstandigheden moest de man met spoed naar de wal.

De schipper van reddingboot Zeemanshoop werd door de eigenaar van de kotter gevraagd of een bemanningslid van boord gehaald kon worden. Alhoewel dit geen reddingstaak is, voert de KNRM toch enkele malen per jaar 'sociaal vervoer' uit voor zeevarenden, meestal vanwege dringende familie-omstandigheden. Ook in dit geval werd besloten de reddingboot te laten uitvaren.

De kotter voer vervolgens vanaf de Engelse kust richting Zeeland. Rond 23.40 uur ging de Zeemanshoop op pad voor een rendez-vous. Op zo'n 25 zeemijl van Breskens ontmoetten de redders en de vissers elkaar. Vervolgens is koers gezet naar Vlissingen alwaar de visser rond 01.45 uur van boord kon. Hierna konden de redders terugkeren naar Breskens.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martijn (16-11-2018 om 11:26)
Heb ik zeer veel respect voor! KNRM jullie mogen trots zijn op jullie werk!
Gj (15-11-2018 om 19:45)
Mooi dat dit kan. Als er thuis wat is wil je zo snel mogelijk naar huis