Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

Mannen aangehouden na reeks diefstallen

Toegevoegd: 15-11-2018, 14.21 uur
Mannen aangehouden na reeks diefstallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De politie heeft recent in Vlissingen en Heinkenszand vier mannen aangehouden na een serie diefstallen.


De vier mannen worden verdacht van zo'n tien inbraken in (vakantie)woningen in Heinkenszand, Oost-Souburg, Wemeldinge en het Belgische Bierbeek. Politie en justitie startten in september een onderzoek omdat het aantal inbraken in (vakantie)woningen in de gemeente Borsele toenam en niet duidelijk was wie de inbraken pleegden.

Het onderzoek leidde naar het viertal. Het merendeel van de diefstallen werd gepleegd vanaf augustus tot dat de mannen werden aangehouden. De groep zou ook verantwoordelijk zijn geweest voor het openbreken en wegnemen van auto's. De mannen zouden ook hebben ingebroken op een bedrijventerrein in Noordwijk en in een horecabedrijf in Westkapelle.

Op dinsdag 16 oktober werd in Vlissingen een 31-jarige man uit deze plaats aangehouden. Op dinsdag 23 oktober volgden in Heinkenszand de aanhoudingen van een 36-jarige man uit Heinkenszand en een 30-jarige man uit Utrecht. Op 5 november volgde de aanhouding van een 31-jarige Vlissinger.

Na de aanhoudingen werden door de politie in enkele woningen in Vlissingen en Heinkenszand en een loods in Vlissingen zoekingen ingesteld. Hierbij werd een flink gedeelte van de buit in beslag genomen. Deze bestond onder andere uit sieraden, gereedschap, navigatiesystemen, televisies, kunstvoorwerpen, horloges en legitimatiebewijzen.

De politie heeft de rechtmatige eigenaren van deze spullen geïnformeerd en een groot gedeelte van de goederen inmiddels terug kunnen geven. Het viertal is de afgelopen weken enkele keren verhoord. Ook zijn zij aan de rechter-commissaris voorgeleid, die besloot dat ze voor het onderzoek langer vast blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren