Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 262 km

Dichte mist in Zeeland, waarschuwing KNMI

Toegevoegd: 15-11-2018, 20.14 uur
In Zeeuws-Vlaanderen is het al aardig mistig.
In Zeeuws-Vlaanderen is het al aardig mistig.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In onze provincie komt plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd voor Zeeland.


Volgens het weerbureau kunnen gevaarlijke rijomstandigheden ontstaan. Het advies is de snelheid in het verkeer aan te passen en voldoende afstand te houden. "Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. Volg weerberichten en waarschuwingen", aldus het KNMI. Vannacht kan overigens ook elders in het land dichte mist ontstaan.

Gaat u op pad en wilt uw de mistverlichting gebruiken? Let dan op het volgende: Het mistlicht aan de voorkant mag u alleen gebruiken als mist, sneeuwval of regen het zicht ernstig belemmeren. Het mistachterlicht mag u alleen gebruiken bij mist of sneeuwval waardoor het zicht minder is dan 50 meter. Bij zware regen mag u het mistachterlicht niet gebruiken. Als de mistlichten branden, hoeven de dimlichten niet aan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (16-11-2018 om 12:39)
Vanmorgen met collega’s van Zierikzee naar De Roompot gereden, rijdend achter een lange collonne van auto’s en trucks werden we door een auto achter ons regelmatig gekleefd terwijl we gewoon 80/85 achter de massa aanreden. Van voorzichtig rijden en afstand houden is nog nooit iemand doodgegaan. Waarom zoveel agressie, of is het aso gedrag of is het pest gedrag? En het maakt totaal niet uit of je nu van Zierikzee naar De Roompot rijdt met 70 of 100 km/u rijdt dat maakt alleen uit als er totaal niemand op de weg is. Dus waarom anderen bewust in gevaar brengen...als het tot een aanrijding was gekomen ben je er de hele dag zoet mee om maar niet te spreken van verkeersoponthoudt voor vele andere bestuurders.
peter (16-11-2018 om 00:52)
hoorde net van de beveiliger dat het in de polder op s houwen slechts 30 a 50mtr zicht is toen ik vanavond van meliskerke naar zierikzee reed was het tussen melis tot over de kering vooral aan het begin soms nog geen 100 mtr toch word er ingehaald gekleefd etc dus als ik dan het ernstige ongeluk zie in goes denk ik van datdit is normaal want er is zoveel aso gedrag en agressie voor een paar seconden sneller
Cookie-instellingen beheren