Flink wat boetes tijdens controledag politie

Toegevoegd: 16-11-2018, 09.43 uur

Flink wat boetes tijdens controledag politie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij controles verspreid over de provincie heeft de politie donderdag vier personen betrapt op een forse snelheidsovertreding. Ook werden bijna dertig boetes uitgeschreven voor andere overtredingen, onder meer voor het niet handsfree bellen.

's Middags en 's avonds werd door de basisteams, het flexteam en het team Verkeer op verschillende locaties samen met de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd. Er werd zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd en op verschillende locaties werden voertuigen aan de kant gezet voor een zogenoemde 100%-controle. "Er werd dus niet alleen op verkeersovertredingen gelet, maar bijvoorbeeld ook op openstaande boetes, het gebruik van valse documenten en op aanwijzingen voor mobiel banditisme", zo legt de politie uit.

Bij Ritthem werd gecontroleerd op de Duitslandweg en de Sloeweg-Noord tot de Westerscheldetunnel. Dit leverde drie boetes op voor te hard rijden. Eén bestuurder reed 65 kilometer te hard, hij kon zijn rijbewijs meteen inleveren. Ook werd bekeurd voor: bumperkleven (1x), een verlopen APK (3x), het niet dragen van de gordel (1x), het ontbreken van een hulpkoppeling bij een aanhanger (1x), een verlopen rijbewijs (2x), rijden met geschorst kenteken (1x) en het overschrijden van een verdrijvingsvlak (1x).

Bij twee bestuurders werden een speekseltest en een bloedmonster afgenomen omdat het vermoeden bestond dat zij onder invloed van drugs in een auto reden. Beide automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Bij één van de bestuurders werd ook de auto waarin hij reed in beslag genomen omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook werd twee keer een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen en vernietigd.Team Oosterscheldebekken controleerde het verkeer dat uit de Westerscheldetunnel kwam en in de richting van Borssele reed. Zij namen een personenauto in beslag omdat uit onderzoek bleek dat dit voertuig geen tenaamgestelde had. De auto zal verder onderzocht worden. Ook werd bekeurd voor niet handsfree bellen (1x), een ondeugdelijke losbreekreminrichting (1x), het rijden met een onverzekerd voertuig (1x), te donker getinte ramen (1x) en het niet hebben of niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x).

Tot slot werd ook gecontroleerd op het Mauritsfort bij Hoek en op de Gentsevaart bij Kapellebrug. Bij deze controles werd één bestuurder betrapt die 40 kilometer harder dan de maximum toegestane snelheid reed. De politie schreef ook in Zeeuws-Vlaanderen verschillende bekeuringen uit. Dit gebeurde voor: een verlopen APK (1x), het niet hebben van een rijbewijs (1x), het overschrijden van de doorgetrokken streep (1x), een kind dat niet in een kinderzitje zat (1x), het negeren van een rood verkeerslicht (1x), te gladde banden (1x), het niet dragen van de gordel (2x) en het niet handsfree bellen (4x).

Nepwapen
In één personenauto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De twee inzittenden van deze auto, een 19-jarige man uit Axel en een 18-jarige man uit Sluiskil, zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau. Na onderzoek bleek dat het om een balletjespistool ging. Na verhoor zijn de twee weer in vrijheid gesteld. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (25-12-2018 om 13:42)
prima gedaan--moet veel meer gebeuren EN de boetes mogen gerust flink omhoog. tien euro meer is veel te weinig. op bellen en drugs / drank mag het best 500 euro zijn.
wim (17-11-2018 om 07:46)
Weer een goede samen werking zoals hier gebeurt is door politie en wat is de opbrengst weer groot waar de bestuurders van auto,s de verantwoording niet nakomen en steeds op een niet verantwoorde manier de weg op gaan,dit moest veel meer gebeuren,maar aan de ander kant wat komen we onze verplichtingen zeer slecht na.
AntiGSM (16-11-2018 om 19:55)
Een heleboel nuttige zaken en gelukkig ook wat bellers (al zijn het er weer heel weinig)! Maar ik mis steeds dat ze GEEN aandacht besteden aan richting aangeven, NOOIT lees of zie je (bij b.v Wegmisbruikers) dat ze daar voor bekeuren terwijl dat zeker erg gevaarlijk en behoorlijk onbeschoft is, het is tenslotte niets anders dan aan je medemens laten zien wat voor kant je opgaat! Graag dus aandacht voor het NIET richting aangeven aub.
Jap (16-11-2018 om 11:02)
Super goed !!! Thx Politie eindelijk eens wat gerechtigheid en actie, nu wat meer in Vlissingen zelf controleren daar rijden ook nog onverzekerde voertuigen en zat gasten en meiden met drugs op, er rijden er ook een aantal waarvan het rijbewijs is ingevorderd maar die types kennen jullie al... Ga zo door, en bumperkleven is echt irritatie nummer 1 hier ! YES !