Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 275 km

Vrouw en wielrenners ten val, één gewonde

Toegevoegd: 16-11-2018, 10.39 uur
Vrouw en wielrenners ten val, één gewonde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEIKANT - Een fietsster is donderdag gewond geraakt toen ze samen met een groep wielrenners ten val kwam in Heikant.


De wielrenners reden rond 13.55 uur over de Oud Ferdinandusdijk, komende uit de richting van Heikant en gaande richting Abdsdale. Vanuit de tegenovergestelde richting naderde een 71-jarige fietsster uit Axel. Vermoedelijk maakte ze toen de fietsers elkaar naderden van schrik een verkeerde stuurbeweging waardoor ze ten val kwam.

De vrouw werd door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. Ook enkele wielrenners kwamen ten val, maar zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Wel raakten verschillende fietsen beschadigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Margje (19-11-2018 om 09:44)
Wielrennen op de ooenbare weg is levensgevaarlijk, zeker in grote groepen. Je neemt deel aan het verkeer en omdat je zo hard gaat kun je heel vaak niet op tijd remmen of anders reageren. Andere weggebruikers schrijjen zkch vaak rot als er ineens zo sportliefhebber opdoemt. Sport hoort niet op de openbare weg, ook niet op een polderweg. Daarentegen vind ik ook dat de meeste gewone fietsers vaak maar wat doen. en niet lijkeb te beseffen dat ze aan het verkeer deelnemen. Heb al een aantal keren ongelukken gezien in de polder met wielrenners waarvan een zelfs met dodelijke afloop.
Bracke nicky (18-11-2018 om 09:03)
Ben dat geroep en gescheld ook beu,soms met 20 man over de dijk van amper 2 meter breed en iedereen moet aan de kant!Ze denken allemaal dat ze Tom Boonen zijn..een zak bonen ja!(Aan de meeste dikbuiken te zien)
Michel (17-11-2018 om 19:31)
Ik heb normale vraag aan de meeste wielrenners!!!!! . Waarom hebben jullie geen bel op de fiets. Dat is beter dat het HE geroep van jullie.
AntiGSM (17-11-2018 om 10:34)
@Wielrenner; ja ik maak wel eens een typefout, ik ben ook maar een mens. Maar aan jouw reacties te zien (tegenover een heleboel reageerders) ben JIJ de ideale man!! JIJ bent het voorbeeld voor de samenleving. Ik zie je al zitten in je strakke pakkie op de fiets al roepend: iedereen aan de kant! Hier komt superman! Ik ben de beste weggebruiker!
Kees (17-11-2018 om 09:46)
Verdorie, ik train zelf meestal solo en kom soms toerders, dat zijn géén wielrenners tegen die mij zelfs als wielrenner weinig ruimte geven. Zij verpesten het voor de meer georganiseerde groepjes. Zeg je er wat van dan krijg je een grote bek. Meestal is dat de categorie 30-45 jarigen, zo schat ik in. Niet al te sportief met een buikje en 's avonds aan de borrel in het weekend. Brrr
Fietspad (17-11-2018 om 05:38)
Grappig dat 2 personen over het fietspad beginnen en eentje over de bebouwde kom. Ondanks dat dit vervelende voorval zich heeft voorgedaan op een vrij ruime polderweg. Soms is het beter om te zwijgen, sterkte aan de betrokkenen, hopelijk valt het persoonlijke leed en de schade mee.
Cookie-instellingen beheren