Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilisten scoren 'positief' bij drugstest

Toegevoegd: 17-11-2018, 09.17 uur
Automobilisten scoren 'positief' bij drugstest
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Eén van hen reed ook nog onder invloed van alcohol.


In Oostburg controleerde de politie een auto op de Maagdenbergweg. Toen de 21-jarige Schoondijkse bestuurder werd aangesproken, kwam de agenten al een henneplucht tegemoed. De inzittenden overhandigden de politie vervolgens gebruikershoeveelheden hasj en hennep.

Bij de bestuurder werd een speekseltest uitgevoerd. Die gaf een positief resultaat op THC, de werkzame stof in hennep. De bestuurder is aangehouden en op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedtest afgenomen. Het monster wordt voor verdere analyse naar het NFI gestuurd.

In de auto werd ook nog een bij wet verboden vouwmes aangetroffen. De man uit Schoondijke bleek de eigenaar van het mes. Hij heeft er afstand van gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen drugs zijn vernietigd.

In Middelburg controleerden agenten een auto op de Torenweg. De bestuurster had er behoorlijk de vaart in zitten en werd daarom aan een controle onderworpen. De bestuurster, een 21-jarige Middelburgse, moest zowel een blaas- als een speekseltest afleggen. Ze bleek zowel onder invloed van alcohol als cocaïne gereden te hebben. Ook van de vrouw is een bloedmonster afgenomen.

Het rijbewijs van de Middelburgse vrouw is ingevorderd. Ze kreeg ook een algeheel rijverbod van 24 uur opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marijner (19-11-2018 om 19:57)
Kijk tog nog positief nieuws!!! bravo voor de positieve score !
Bas (18-11-2018 om 08:29)
Haha 3 miljoen ..... en dan zo weinig ongelukken ..... Zegt al genoeg .....
Jap (17-11-2018 om 11:52)
Wat roep ik al jaren beste lezers ? Ook meiden gebruiken drugs en drinken alcohol !!! Je moest ze eens de kost geven hoeveel meiden er elke dag blowen en gewoon auto of scooter rijden met hun kind ernaast ook nog vaak ( en dan nog vaak uitkering ook van onze belastingcenten ).. Auto afnemen en pas teruggeven na afkicken en bloed bewijs...CPB heeft wel eens berekend er dagelijks 3 miljoen mensen drugs dan wel softdrugs gebruiken ALLEEN al in Nederland
Cookie-instellingen beheren