Man rijdt twee jaar rond in gestolen auto

Toegevoegd: 17-11-2018, 10.43 uur

Man rijdt twee jaar rond in gestolen auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vrijdagmiddag in Goes iemand aangehouden die rondreed in een auto die was voorzien van gestolen kentekenplaten. Ook het voertuig zelf bleek gestolen te zijn.

Surveillerende agenten zagen rond 16.00 uur op de ’s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes een personenauto rijden die ze wilden controleren. Uit onderzoek in het kentekenregister bleek namelijk dat de kentekenplaten op de auto in juni 2016 gestolen waren.

De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder werd geconfronteerd met de bevindingen van de agenten. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook de auto is daarheen gebracht en verder onderzocht. Toen kwamen de agenten erachter dat niet alleen de kentekenplaten van diefstal afkomstig waren, maar dat ook de auto in 2016 als gestolen was opgegeven.

De aangehouden verdachte is over alle zaken gehoord en bekende zowel de auto als de kentekenplaten gestolen te hebben. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De auto wordt, zo is door de Officier van Justitie bepaald, teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rare wereld (17-11-2018 om 19:31)
Waarom een autodief die nota bene toegeeft inderdaad een autodief te zijn, weer in vrijheid stellen? Voorlopig vastzetten tot z'n rechtzaak is geweest lijkt me beter!
AD. (17-11-2018 om 16:00)
Kijk dit bedoel ik nu als ik zeg dat het systeem niet goed werkt want je kan nummerplaten stelen waarvan iemand de dupe is en ook nog een auto stelen waarvan iemand anders ook de dupe van is en daar 2 jaar in rondrijden dus ook zonder verzekering want het nummerbord en type auto horen niet bij elkaar dus is er ook geen wegenbelasting betaald en dan word zo,n figuur naar huis gestuurd en krijgt later misschien een voorwwardelijke werkstraf van een paar uur voor maar ondertussen gaat het gewoon weer door en als hij al een geldboete krijgt is dat maar een fractie van hetgeen hij heeft bespaard dus misdaad loont.
Kees (17-11-2018 om 13:09)
Mooi twee jaar voor niets gereden. Straf wordt weer zoals gewoonlijk een lachertje. Als verdachte kom je bij de Rechtbank Zeeland west Brabant altijd goed weg. En zeker ook geen Belasting, noch verzekering betaald. Schandalig. Hulde aan de Politie Goes.
Tholenaar (17-11-2018 om 12:31)
Hoezo weer op vrije voeten, 2 jaar geprofiteerd van een ander, wie weet wat een ellende de rechtmakende eigenaren hebben gehad, en nu nog. Zo een gelijk voor 2 jaar vast zetten. Ken ie nu gelijk weer een andere wagen uit zoeken naar keuze.
Rien (17-11-2018 om 12:16)
Tis toch niet te geloven, "hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld" daar zakt nou echt mijn broek van af. Leven we hier nou echt in zo'n lamlul staat of hoe zit dat ? Op wie moet je nu eigenlijk stemmen. (Het zou mijn auto niet moeten wezen, dan speelde ik wel voor eigen rechter).
jan (17-11-2018 om 12:10)
Knappe gast geen verzekering geen wegen belasting?? of hebben ze ergens zitten slapen ?