Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 113 km

Vijf bestuurders onder invloed

Toegevoegd: 18-11-2018, 11.21 uur
Vijf bestuurders onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en afgelopen nacht diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.


Zaterdagavond werd rond 20.10 uur een 46-jarige Vlissingse snorfietser gecontroleerd op de Albert Joachimikade in Goes. Uit een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van cocaïne en amfetamine. Een GGD-arts heeft een bloedmonster afgenomen. Dit wordt nader onderzocht om de exacte waardes van de aanwezige drugs te bepalen.  De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

Op het Van Houtenplein in Vlissingen werd omstreeks 23.15 uur ook een 36-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij had gedronken. Ook testte hij positief op het gebruik van THC. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg daarnaast tevens een algeheel rijverbod van 24 uur opgelegd.

Bij de Koepoort in Goes controleerde de politie rond 02.15 uur een 26-jarige Kapellenaar. De speekseltest die door de politie bij hem werd afgenomen, wees erop dat hij mogelijk onder invloed was van THC. Ook voor hem kwam een arts naar het bureau om bloedmonsters af te nemen. De 26-jarige man kreeg een rijverbod van 24 uur.

Om 03.40 uur surveilleerden agenten op de Koudekerkseweg in Middelburg. Zij zagen hierbij een auto rijden die er behoorlijk de vaart in had. Omdat dit gedrag opviel, besloten de agenten de auto aan de kant te zetten. De 32-jarige bestuurder uit Zoutelande blies een F op straat en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hij blies vervolgens 685 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inbeslagname
Tot slot werd rond 04.00 uur op de Zoutestraat in Hulst nog een 18-jarige vrouw uit Yerseke betrapt op het rijden onder invloed. Zij zat met bekenden van haar in een auto. Alle inzittenden bleken teveel te hebben gedronken om nog te mogen rijden. Van de vrouw werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij de auto had bestuurd terwijl ze bijna vijf keer zoveel had gedronken dan wettelijk voor een beginnend bestuurder is toegestaan.

In overleg met de hulpofficier van justitie is de auto waar het gezelschap in reed in beslag genomen. Dit om te voorkomen dat er iemand anders onder invloed zou kunnen gaan rijden met alle gevolgen van dien. Bovendien stond de auto niet op naam van één van de inzittenden. Eén van de inzittenden had de contactsleutels verstopt, daarom was het nodig om een takelbedrijf in te schakelen. De auto kan bij het bergingsbedrijf opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
raya (18-11-2018 om 12:13)
Van allemaal hun rijbewijs afnemen en over 5 jaar mogen ze dan weer hun rijbewijs halen.
Cookie-instellingen beheren