Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, maandag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gecrashte Belg N61 was met telefoon bezig

Toegevoegd: 18-11-2018, 11.46 uur
Achter het stuur zat een 41-jarige man uit het Belgische Moerkerke.
Achter het stuur zat een 41-jarige man uit het Belgische Moerkerke.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BIERVLIET - De automobilist die gisteren bij Biervliet naast de N61 en te water raakte, was met zijn mobieltje bezig toen het ongeluk plaatsvond. Ook had hij alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt.


De man kwam uit de richting van Hoek en heeft verklaard tijdens het rijden een berichtje te willen versturen met zijn mobiele telefoon. Zover kwam het niet want rond 18.05 uur reed hij tegen de middengeleider op de Middenweg (N61). Hij begon vervolgens te slingeren, belandde in de rechterberm, reed een boompje omver en eindigde zo’n 300 meter verder tegen de betonnen balustrade bij een watergang. Het voertuig belandde vervolgens in het water.

De automobilist, een 41-jarige man uit het Belgische Moerkerke, leek in eerste instantie geen medische zorg nodig te hebben maar toen de politie zijn verklaring aan het opnemen was, speelde rond 18.30 uur zijn letsel toch dusdanig op dat voor de zekerheid alsnog een ambulanceteam werd opgeroepen.

De man werd vervolgens naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Daar is ook een bloefproef afgenomen want de man had in de tussentijd verklaard ook wat biertjes achter de kiezen te hebben. Een blaastest had bevestigd dat de man onder invloed had gereden maar vanwege de ziekenhuisopname van de man kon geen ademanalyse worden gedaan. De uitslag van de bloedproef laat nog even op zich wachten. Tot die tijd is het rijbewijs van de man ingenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (19-11-2018 om 00:14)
Alcohol EN mobiele telefoongebruik, da's 2 x niet verzekerd! Dus een goeie les voor deze Belg. Mobiel gebruik achter het stuur is net zo erg als drank op maar dat willen de meeste niet aannemen, die roepen alleen maar over snelheid en eventueel drank.
Suus (18-11-2018 om 18:54)
Gelukkig dat er middengeleiders zijn. Misschiën veel leed voorkomen.
Jap (18-11-2018 om 17:28)
Deze man kan in Belgie voor 64 euro gewoon nieuw rijbewijs aanschaffen als hij aangeeft hij hem verloren is wat heel veel europeanen doen in een ander land.. Dat is de wet zoals Brussel die opgesteld hebft, hoe wrang het ook is hij in Nederland een strafbaar feit heeft begaan maar in zijn eigen land is hij niet strafbaar volgens de wet..
Kees (18-11-2018 om 15:00)
Alcohol, appen achter het stuur, het gaat maar door, stelletje eikels! En de regering kijkt alleen maar toe.
Nel (18-11-2018 om 14:00)
Bestuurders die deelnemen aan het verkeer en met hun telefoon bezig zijn ! Zelf de schade laten betalen zowel materieel als medische kosten ,dan leren ze het wel af !
MotoRob (18-11-2018 om 13:33)
Ja mensen met alcohol op flink in hun portemonee pakken want anders leren ze het nooit, inderdaad niet alleen Belgen en (Noord en Zuid) Hollanders maar ook met alle buitenlanders en Nederlanders.