Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Gewonden na ontploffing Oosterscheldestraat Middelburg

Toegevoegd: 13-10-2006, 13.55 uur
Door: Roland de Jong & Stadsgewestelijke brandweer [HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Vrijdagmiddag is in Middelburg een aanhanger achter een bestelbusje ontploft.

Rond 13.10 uur werd gemeld dat er in de Oosterscheldestraat een auto in brand stond. Direct werd de brandweer ingeschakeld. Ter plaatse bleek dat een aanhanger met vloeibare bitumen (teer) in brand stond.

Ook bleek dat er twee personen gewond geraakt waren. Hiervoor werden twee ambulances opgeroepen. De gewonde personen werden door buurtbewoners opgevangen en behandeld aan diverse brandwonden. De ambulancedienst heeft de gewonden vervoerd naar het Ziekenhuis Walcheren. Over hun toestand is niets bekend.

De brandweer heeft de brand geblust en lekkende benzine afgedekt met een laagje schuim..De oorzaak van de brand en van het ontstaan van de verwondingen is het bijvullen van een benzinetank die boven een hete motor gemonteerd was.

De benzine werd gemorst op de hete motordelen en vatte direct explosief vlam. Dit had weer een steekvlam tot gevolg. De explosie met steekvlam veroorzaakte bij twee personen van het aannemersbedrijf brandwonden aan gezicht, onderarmen en handen.

De schade is beperkt gebleven tot de aanhangwagen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren