Weerbericht:
Lokaal een mistbank, in het oosten een bui. Overdag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Spookrijder Westerscheldetunnel aangehouden

Toegevoegd: 18-11-2018, 18.38 uur - Update: 18-11-2018, 20.37 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft alsnog de man weten aan te houden die spook reed door de Westerscheldetunnel (N62) en vervolgens zijn voertuig achterliet. Een eerdere zoekactie leverde niets op.


De man reed volgens de politie in eerste instantie met zijn auto door de Oostbuis richting Borssele. In de buurt van het tolplein zou het voertuig zijn gekeerd en rond 16.40 uur tegen de richting in zijn teruggereden richting Terneuzen.

De oostbuis van de Westerscheldetunnel werd direct afgesloten om ongevallen te voorkomen. De automobilist liet zijn voertuig, een Hyundai met Pools kenteken, even later net buiten de tunnel achter. De bestuurder kon immers niet meer verder rijden want hij stuitte op een gesloten slagboom.

De man klom de dijk over en liet een passagiere die in de auto zat achter. De politie startte direct een grote zoekactie. Diverse politie-eenheden gingen naar de gevluchte man op zoek in de omgeving van het Maintenance Value Park aan de Innovatieweg. Verschillende bouwlocaties en -keten werden door de politie doorzocht. Er werd ook een diensthond ingezet.

De zoekactie bij de Innovatieweg leverde niets op en werd rond 18.15 uur beëindigd maar rond 19.00 uur kon de man alsnog worden aangehouden. De 39-jarige Pool kwam namelijk terug naar zijn auto waarin de vrouw nog altijd zat te wachten. De man is naar het bureau gebracht en zal daar worden gehoord. Ook van de vrouw wordt een verklaring opgenomen. De man zal overigens ook een ademanalyse moeten ondergaan want er zijn aanwijzingen dat hij gedronken had.

Waarom de man precies spook ging rijden, is nog niet duidelijk. De automobilist zou mogelijk ruzie hebben gekregen met een medeweggebruiker in een vrachtwagen, maar wat er precies is voorgevallen, is nog niet bekend en wordt nog door de politie uitgezocht. De oostbuis van de Westerscheldetunnel was vanwege de spookrijder een klein half uur afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JR (20-11-2018 om 09:27)
Wat ik niet snap is dat ze hem de tunnel in laten rijden!
Kees (18-11-2018 om 19:58)
Wat een mafkees, gelijk een enkele reis naar huis en nooit meer toelaten in Nederland!
Cookie-instellingen beheren