Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 213 km

16-Jarige zonder rijbewijs onder invloed in auto

Toegevoegd: 19-11-2018, 09.42 uur
16-Jarige zonder rijbewijs onder invloed in auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst is dit zondag een 16-jarige jongen betrapt op het rijden onder invloed én het rijden zonder geldig rijbewijs. Later werd dezelfde auto nogmaals aan de kant gezet. Dit keer zat er iemand anders achter het stuur maar ook deze had te veel gedronken.


Agenten zagen de jongen uit Hoofdplaat rond 02.30 uur in een Toyota Yaris over de Grote Bagijnestraat rijden. Hij vervoerde op dat moment een aantal vrienden. Een blaastest wees uit dat de jongeman, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, onder invloed van alcohol reed.

Op het bureau onderging de jeugdige bestuurder een ademtest. De uitslag hiervan bedroeg 285 Ug/l. Mocht hij een rijbewijs hebben gehad, dan zou voor hem de norm van een beginnend bestuurder (88 Ug/l) van toepassing zijn geweest en had hij dus ruim drie keer te veel alcohol op. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Rond 04.00 uur zagen agenten dezelfde Toyota over de Zoutestraat in Hulst rijden. Dit keer zat een 18-jarige vrouw uit Yerseke achter het stuur. Bij haar in de auto zat hetzelfde groepje vrienden, waaronder ook de drankrijder uit Hoofdplaat. De vrouw bleek wel in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar dit is ze voorlopig kwijt want ook zij had te diep in het glaasje gekeken.

De vrouw blies een waarde van 475 U/gl: Ruim vijf keer te veel als toegestaan voor haar als beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Van de andere inzittenden werd ook nog een blaastest afgenomen maar geen van allen bleek nog aan het verkeer te mogen deelnemen vanwege hun alcoholinname.

In overleg met de hulpofficier van justitie is de auto waar het gezelschap in reed in beslag genomen. “Dit om te voorkomen dat er iemand anders onder invloed zou kunnen gaan rijden met alle gevolgen van dien. Bovendien stond de auto niet op naam van één van de inzittenden”, aldus de politie.

Eén van de inzittenden had de contactsleutels verstopt, daarom was het nodig om een takelbedrijf in te schakelen. De auto kan bij het bergingsbedrijf opgehaald worden door de rechtmatige eigenaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (20-11-2018 om 17:20)
Hoe komt zo een snotneus om die tijd in de nacht aan alcohol ? Is hier op een kroegbaas o.i.d. op aan te spreken ?
Marco (20-11-2018 om 16:04)
@Andre, ik ben ook jong geweest en natuurlijk wel eens rottigheid uitgehaald, maar NOOIT met drank op gereden en NOOIT zonder rijbewijs gereden. Allemaal stoere praatjes zolang het goed gaat maar als het fout gaat... je vrouw of kinderen zullen die opgeschoten pubers tegenkomen. Jong geweest is iets heel anders dan van het pad geweest.
mar (20-11-2018 om 10:04)
Wat ik niet snap, waarom heeft de politie niet direct gekeken wie de eigenaar van deze auto was? Een 16-jarige bestuurder, dronken? De rest van de inzittenden ook dronken en men laat ze na verhoor (wat dan ook niet helemaal juist is gedaan; auto van wie? Drank enzz) Iemand van 16 kan een brommerrijbewijs hebben, maar mag niet met een auto rijden, was het joyriding, wie had de auto geleend? Allemaal zo vaag en dan nog weer opnieuw aan de haak? Toeval of niet? Ongelooflijk dat dit kan!?
Andre (20-11-2018 om 05:11)
Wat ik me afvraag, met al die moraalridders hier.... Wie is er niet jong geweest. En wat kunnen die ouders eraan doen dat hun zoon ondeugend is? Hij is 16 jaar...
Willy D.M. KAIJSER (20-11-2018 om 01:22)
We mogen ons -als gemeenschap- best zorgen maken over wat te verwachten hebben van een 16-jarige, dronken, autobestuurder. Die heeft blijkbaar lak aan alles en die komen we waarschijnlijk binnen enkele jaren nog tegen.
j.l Tazelaar (19-11-2018 om 19:26)
ben het helemaal eens met Jacob,b.d
Cookie-instellingen beheren