Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg lichtte Tholenaren voor dan een miljoen op

Toegevoegd: 20-11-2018, 09.49 uur
Belg lichtte Tholenaren voor dan een miljoen op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 31-jarige V. uit Dendermonde (België) is maandag een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan vier voorwaardelijk geëist.


V., die alles heeft bekend, wordt ervan verdacht van begin 2010 tot midden 2011 een respectabel aantal inwoners van Tholen voor meer dan een miljoen euro te hebben opgelicht. Via een financieel advieskantoor in Tholen - dat overigens volledig te goeder trouw handelde - werd een beleggingsproduct aan de man gebracht. Alles met garantie, een goed rendement en zo veilig als een huis.

Alleen bleek V. ook het kantoor te hebben opgelicht. Alle formulieren die de legaliteit van zijn verzonnen investeringsbedrijf Topig Ltd, de officiële documenten, contracten etc. etc. bleken te zijn vervalst. V. zelf was overigens niet ter zitting verschenen. Hij had het slecht, vond dat-ie in België al genoeg was gestraft en vond ook dat zijn aanwezigheid weinig zou toevoegen.

V. werd in 2016 in Gent voor oplichting al veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan vier jaar voorwaardelijk. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren