Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vijf verdachten aangehouden voor witwassen

Toegevoegd: 20-11-2018, 12.08 uur
Vijf verdachten aangehouden voor witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandagavond in Aardenburg vier personen aangehouden op verdenking van witwassen. In Arnemuiden werd later nog een vijfde verdachte gearresteerd.


Agenten zagen rond 00.10 uur op de Groote Markt in Sluis. dat de inzittenden van twee auto’s op een verdachte manier contact met elkaar maakten. Zij draaiden hun dienstauto om de twee voertuigen te controleren, maar één van de twee ging er vandoor toen de bestuurder de politieauto zag.

In de auto die de agenten wel konden controleren, zat een man van 35 uit Schiedam. De papieren van de bestuurder waren in orde, dus hij mocht weer verder rijden. De agenten reden vervolgens verder om een poging te doen de andere auto nog te achterhalen. Even later zagen zij de twee voertuigen weer bij elkaar rijden. Dit keer gebeurde dat op de Draaibrugseweg in Aardenburg.

De automobilist die nog niet aan de kant was gezet werd kreeg een stopteken en alle vier de inzittenden van dit voertuig werden gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de vier allemaal al eerder met de politie in aanraking waren geweest. Eén van de inzittenden, een 38-jarige man uit het Belgische Deurne stond bovendien gesignaleerd voor de Belgische autoriteiten. Hij werd daarom aangehouden.

Vervolgens bleek dat alle verdachten grote sommen geld bij zich hadden. Ze konden geen sluitende verklaring geven voor de herkomst en de reden van het bezit en zijn daarom allemaal aangehouden op verdenking van witwassen. Naast de eerder genoemde Belg gaat het om een 35-jarige Antwerpenaar, een 22-jarige man uit Den Haag en een 31-jarige Rotterdammer.

De man uit Antwerpen gaf in eerste instantie de naam op van iemand uit Rotterdam, maar dit bleek hij niet te zijn. Zowel de auto als de duizenden euro’s die de mannen op zak hadden, zijn in beslag genomen door de politie. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex.

Inmiddels vermoedde de politie dat de reeds eerder gecontroleerde auto iets met de vier verdachten te maken had dus werd aan alle eenheden gevraagd uit te kijken naar dit voertuig. Op de Nieuwlandseweg bij Arnemuiden zagen agenten vervolgens de betreffende auto rijden.

Het voertuig kon worden gestopt en ook deze bestuurder bleek een behoorlijk geldbedrag bij zich te hebben. De man, een 35-jarige Schiedammer, had eveneens geen goede verklaring voor de reden van het bezit en de herkomst van het geld. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Alle verdachten zitten nog vast. Ze zullen vandaag gehoord gaan worden door rechercheurs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.F. de Nooijer (21-11-2018 om 11:33)
Als iemand, die wordt aangehouden veel contant geld bij zich heeft, hoeft dat niet in te houden dat de persoon in kwestie zich bezig houdt met witwaspraktijken. Enige nuancering lijkt me op zijn plaats.
Kees (20-11-2018 om 13:32)
Niet over lullen maar geld gewoon in de schatkist stoppen, zal wel met drugs te maken hebben.
Cookie-instellingen beheren