OM wil veelpleger alsnog de cel in

Toegevoegd: 23-11-2018, 23.12 uur

OM wil veelpleger alsnog de cel in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 22-jarige J. K. uit Hansweert is vrijdag voor de rechtbank in Middelburg een voorwaardelijke ISD-maatregel en de tenuitvoerlegging van twee eerdere vonnissen van in totaal zeven maanden geëist.

K., die alles categorisch ontkent, wordt ervan verdacht midden augustus in Goes iemand bedreigd te hebben. Volgens het slachtoffer zou K. gezegd hebben een wapen te halen. Op de bewuste dag had het slachtoffer een gehandicapte jongen geholpen die door K. werd achtervolgd en bedreigd. De man sprak K. daarop aan, die er vandoor ging. Niet veel later keerde die terug om zogezegd verhaal te gaan halen. Daarbij zou hij de man bedreigd hebben.

K. heeft een strafblad van veertien pagina's en heeft inmiddels ettelijke celstraffen achter de rug. Begin dit jaar werd hij nog veroordeeld tot negen maanden cel waarvan drie voorwaardelijk omdat hij een jonge vrouw die in de prostitutie zou moeten werken een gebroken kaak bezorgde omdat ze niet luisterde. Van het aanzetten tot prostitutie werd K. overigens vrijgesproken.

Volgens de reclassering heeft K. de weg naar het rechte pad weer een beetje gevonden en moet hij worden behandeld. Als K. die zeven maanden alsnog moet uitzitten, zou dat schadelijk zijn voor zijn behandeling. Officier van justitie Gerda Oosterveld had daar geen oren naar. ,,Hij wist dat die straffen hem boven het hoofd hingen en weet ook wat de spelregels zijn. Jammer dan. Afspraak is afspraak''.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750