Jaar cel geëist voor misbruik kleindochter

Toegevoegd: 23-11-2018, 23.16 uur

Jaar cel geëist voor misbruik kleindochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft vrijdag in Middelburg tegen de 69-jarige O. van W. uit Koewacht een gevangenisstraf van zes maanden plus nog eens zes maanden cel voorwaardelijk voor het geval Van W. nog eens in de fout gaat geëist. Daarnaast wil aanklager Suijkerbuijk dat Van W. zijn slachtoffer, zijn kleindochter, een schadevergoeding van 10.376 euro betaalt.

Van W., die alles ontkent, wordt ervan verdacht in 2016 en 2017 zijn toen elfjarige kleindochter seksueel te hebben misbruikt. Volgens de aanklacht zou hij haar regelmatig over haar borsten hebben gewreven en ging zijn hand met enige regelmaat tussen haar benen.

Volgens Van W. is alles gelogen en heeft-ie geen idee waar ze het vandaan haalt. De Officier van justitie denkt daar uiteraard heel anders over. Die vindt dat haar verklaringen uitermate betrouwbaar zijn, dat er niets is aangedikt en ze ook geen enkele reden heeft om haar 'lievelingsopa' in een kwaad daglicht te stellen.

Van W.'s advocaat W. van Voorst-Vader is van oordeel dat zijn cliënt bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs zou moeten worden vrijgesproken. Ook twijfelt hij aan de betrouwbaarheid van haar verklaringen. De uitspraak is over veertien dagen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-11-2018 om 18:13)
^maanden maar. Verschrikkelijk. Dat kind is voor haar leven getekend. Ik hoop dan ook dat het kind nooit maar dan ook nooit meer deze opa te zien krijgt. Die moeten levenslang uit elkaar gehouden worden, en als ik de moeder zou zijn zou ik mijn vader nooit meer willen zien. Contact gesloten