Weerbericht:
Vandaag lokaal een bui, maar ook wat zon. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM schiet vissers te hulp bij Vlissingen

Toegevoegd: 27-11-2018, 14.23 uur - Update: 27-11-2018, 15.10 uur
De vissers kregen pech bij de Sardijngeul in Vlissingen.
De vissers kregen pech bij de Sardijngeul in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Westerschelde bij Vlissingen is de KNRM van Breskens dinsdagmiddag een vissersboot te hulp geschoten nadat motorproblemen waren opgetreden.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop werd rond 12.10 uur opgeroepen nadat een Vlissingse vissersboot bij de Sardijngeul in problemen was gekomen. Het bootje dreigde op het strand te belanden en de vissers probeerden dit voorkomen door een dreg overboord te gooien.

De bemanning van een loodsboot probeerde vervolgens te helpen maar kon vanwege de diepgang niet dicht genoeg bij de vissers komen. Hierop werd de hulp van de KNRM ingeroepen. Zowel de KNRM als Rijkswaterstaat waren snel ter plekke. Het bootje lag inmiddels op het strand ter hoogte van restaurant De Gevangentoren.

Het bootje is door de bemanning van reddingboot Zeemanshoop op sleeptouw genomen. De KNRM heeft het bootje vervolgens veilig afgemeerd bij de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de beste stuurman (aan wal) (28-11-2018 om 11:27)
óf je hangt er een reservemotortje aan, da's soms best handig...
Will (28-11-2018 om 10:44)
Die zijn we dan gelukkig `n poos kwijt, en voor ons hengelaars hoeft die niet meer terug te komen, die sleept zo dicht onder de kant dat de hengelaar zijn hengel moet indraaien Dat ziet nu iedereen zelfs de hulp kan er niet eens bijkomen. En allemaal onder het mom dat die op garnalen slepen terwijl ze alles meepakken wat er zit..als het maar geld opbrengt..
Popeye (27-11-2018 om 22:09)
Die foto toont ons wel t juiste perspectief, redders van formaat :-))