Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 200 km

Tholen sluit schuur na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 27-11-2018, 14.25 uur
Bij de kwekerij werd destijds een 43-jarige man uit Oud-Vossemeer aangehouden.
Bij de kwekerij werd destijds een 43-jarige man uit Oud-Vossemeer aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

THOLEN - Burgemeester Van de Velde-De Wilde van de gemeente Tholen laat een schuur en een bijbehorend erf in Tholen voor zes maanden sluiten vanwege de vondst van een wietkwekerij.


Volgens de gemeente deed de politie op 13 augustus een inval in de schuur aan de Molenvlietsedijk. "Tijdens deze inval is geconstateerd dat er in de schuur een professionele hennepkwekerij in werking was. Binnen stonden 830 wietplanten. De burgemeester heeft op 2 oktober aangegeven voornemens te zijn de schuur voor zes maanden te sluiten en op 21 november is dit besluit definitief gemaakt", zo meldt de gemeente.

De sluiting vindt plaats op basis van het Damoclesbeleid. Dit beleid is gericht op het tegengaan van drugshandel en geeft burgemeesters de bevoegdheid over te gaan tot het sluiten van panden. Dit uiteraard alleen als duidelijk is vastgesteld dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren