Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbeslagname motorblokken bij grote controle

Toegevoegd: 28-11-2018, 11.48 uur
Inbeslagname motorblokken bij grote controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn dinsdag onder meer twee motorblokken in beslag genomen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Ook werd iemand betrapt op zwart werken en werden 22 verkeersovertredingen geconstateerd en beboet.


Tijdens de controle werd een zevental bedrijven onderzocht. Hierbij werden diverse overtredingen van de milieuwetgeving geconstateerd. Ook zijn er volgens een woordvoerder vijf zaken die nader onderzoek vragen van de Belastingdienst. Eén persoon bleek zwart te werken en wordt daarom gekort op zijn uitkering.

Eén persoon werd aangehouden omdat deze nog DNA moest afstaan. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar de stroomaansluiting van één van de onderzochte ondernemingen. Een aantal voertuigen welke niet langs de openbare weg mochten staan zijn verwijderd. De eigenaren zijn gewaarschuwd dat bij herhaling beboet zal worden.

De gemeente Middelburg heeft controles uitgevoerd op het gebied van bestemmingsplan, milieu- en bouwregelgeving en uitkeringsfraude. Ook werd gecontroleerd op foutief geparkeerde voertuigen. De RUD Zeeland heeft gekeken naar de naleving van de milieuwetgeving.

De Belastingdienst controleerde op administratieve verplichtingen zoals bewaar-, informatie- en factureringsplicht. Orionis Walcheren heeft gekeken naar de naleving van de Participatiewet. Tot slot hebben het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen voertuigen of onderdelen.

De politie was er vooral voor de veiligheid van de medewerkers die de controles uitvoerden en heeft gelet op signalen van ondermijning en eventuele strafbare feiten. Daarnaast heeft de politie het in- en uitgaande verkeer van Arnestein gecontroleerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750