Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Baggerschip met explosief nog altijd voor anker

Toegevoegd: 28-11-2018, 12.02 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het baggerschip Rival uit Papendrecht dat vanochtend een oud explosief aan boord ontdekte, ligt nog altijd voor anker in Vlissingen.


De bemanning van het schip sloeg rond 08.00 uur alarm nadat tussen naar boven gehaald sediment een geroest object was ontdekt. Op basis van een eerste inschatting lijkt sprake te zijn van een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.

De 70 meter lange en bijna 10 meter brede Rival ligt vooralsnog voor anker in de monding van de Vlissingse Buitenhaven. Volgens de gemeente Vlissingen ligt het schip op meer dan 100 meter van de dichtstbijzijnde bebouwing.

De bemanning wacht momenteel samen met de politie de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) uit Den Helder af. De EOD zal definitief moeten vaststellen om wat voor bom het gaat en wat hier verder mee moet gebeuren.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren