Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Ontruiming vanwege explosief op schip Vlissingen

Toegevoegd: 28-11-2018, 16.08 uur - Update: 28-11-2018, 16.32 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een gebied bij de Buitenhaven in Vlissingen is ontruimd vanwege het explosief dat vanochtend werd ontdekt aan boord van een baggerschip. Onder meer het sluizencomplex is niet meer toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.


De politie sloot vanmiddag rond 15.40 uur een deel van de Piet Heinkade af. Hierdoor is het sluizencomplex niet meer toegankelijk vanaf de zeezijde. Ook enkele woningen vallen binnen de afzetting. Seaside Café De Punt moest noodgedwongen de deuren sluiten en de aanwezige gasten wegsturen. Bij de Sluiskade naast het NS-station is ook een stuk afgezet maar reizigers kunnen nog wel gewoon gebruik maken van de trein, de bus en de ferry.

De vliegtuigbom, vermoedelijk van Amerikaanse makelij werd vanochtend opgevist door baggerschip Rival uit Papendrecht.  De bemanning van het 70 meter lange schip sloeg rond 08.00 uur alarm nadat tussen naar boven gehaald sediment een geroest object was ontdekt. Volgens de politie is er sprake van een duizendponder. Rond 15.35 uur is door de hulpdiensten GRIP 3 afgekondigd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is het plan om de bom ter plekke te demonteren.

Later meer.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ moeder (29-11-2018 om 06:55)
Jazeker! Zo'n ding ligt jaren in de modder, de ontsteker van zo'n ding Kan roesten en ervoor zorgen dat het explosief afgaat bij het minste geringste
Moeder (28-11-2018 om 16:30)
Kan een bom uit de oorlog nú nog ontploffen dan??