OM eist 2 jaar voor seksueel misbruik vrouw

Toegevoegd: 28-11-2018, 18.20 uur

OM eist 2 jaar voor seksueel misbruik vrouw
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag tegen H. van V. uit Bruinisse een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk, plus een schadevergoeding van 2.000 euro geëist. 

Van V., die ontkent, wordt ervan verdacht zijn buurvrouw, met wie hij een vriendschappelijke relatie had, onverhoeds seksueel te hebben misbruikt. Van V., enkele anderen en de buurvrouw bezochten op 19 juni van dit jaar de mosselfeesten in Bruinisse en daarbij werd door Van V. het nodige aan alcohol genuttigd.

De buurvrouw verliet na verloop van tijd de mosselfeesten, ging naar huis en viel daar op de bank in slaap. Toen ze wakker werd bleek de buurman seksuele handelingen bij haar te verrichten. Toen ze zich daaraan kon onttrekken vluchtte ze - na een douche -naar de slaapkamer.

Kort daarna kwam ook haar dochter thuis, hoorde die van de gebeurtenissen en werd de politie gebeld. Volgens Van V. was het anders gegaan: ze waren samen op de bank gaan liggen en omdat ze niet tegensputterde nam hij aan dat ze akkoord ging met zijn seksuele handelingen. 

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750